Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2022 15:44
Čas čtení 0:35
Tereza Patočková

V nemocnici v Oklahomě se střílelo. Policie přijela do 3 minut

V nemocnici v Oklahomě se střílelo. Policie přijela do 3 minut
Zdroj: TASR/AP
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA)
Uložit Uložené

Úřady také potvrdily mnohočetná zranění ostatních lidí z nemocnice, není proto jisté, zda nebude počet obětí vyšší.

Při střelbě v nemocnici v Tulse v Oklahomě byli zabiti čtyři lidé, uvedla americká policie. Policisté potvrdili, že podezřelý střelec, který byl vyzbrojen puškou a ruční zbraní, byl také mezi mrtvými. Policie dorazila na místo ve středu odpoledne. Po oznámení z nemocnice svatého Františka přijela již za tři minuty, což byl podle ní důvod toho, že počet obětí nebyl vyšší. Uvedl to server BBC.

Úřady také potvrdily mnohočetná zranění ostatních lidí z nemocnice, není proto jisté, zda nebude počet obětí vyšší. „V tuto chvíli máme čtyři mrtvé civilisty a jednoho střelce,“ řekl zástupce policejního prezidenta Eric Dalgleish na středeční tiskové konferenci.

Dalgleish uvedl, že střelec, který zatím nebyl identifikován, utrpěl smrtelná střelná zranění, jež si pravděpodobně zavinil sám. Podezřelý „měl v té době na místě jednu dlouhou zbraň a jednu ruční zbraň“, dodal. Možnou motivaci útoku zatím policie prošetřuje a v současné chvíli k ní nejsou žádné další informace.

Domů
Sdílet
Diskuse