Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2022 16:03
Čas čtení 0:39
Ilona Hobzová

Probíhá sbírka na Alzheimer centrum, kde vypukl požár. Pomoci můžeš i ty

Probíhá sbírka na Alzheimer centrum, kde vypukl požár. Pomoci můžeš i ty
Zdroj: Twitter/HZS Středočeského kraje
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Do sbírky můžeš přispět prostřednictvím dárcovské platformy.

Požár v domově pro nemocné Alzheimerem v Roztokách u Prahy, ke kterému došlo ve středu večer, si vyžádal dva mrtvé a padesát zraněných. Škoda se zatím odhaduje na sedmdesát milionů korun. Zmírnit následky tragédie se nyní snaží dárcovská sbírka.

Peníze na potřeby seniorů

Následky požáru, který v Alzheimer centru vypukl ve středu večer z dosud neznámých příčin, jsou tragické. Padesát lidí se zranilo, při konečném dohašování objevili hasiči jednoho středně těžce zraněného člověka. Dva lidé přišli kvůli požáru o život. 

Jde o jeden z nejzávažnějších požárů v domovech pro seniory za poslední roky. Škoda je vyčíslena na přibližně 70 milionů.

Zmírnit následky požáru a pomoci seniorům nyní chce dárcovská sbírka na platformě Znesnáze21. „Jsme připraveni peníze následně co nejrychleji uvolnit na potřeby seniorů, ať už se jedná o zaplacení pobytu v náhradním zařízení, péči, či osobní potřeby,“ uvedli organizátoři sbírky. 

Cílem je vybrat částku 500 tisíc korun. Do sbírky už přispěli desítky dárců, pomoci seniorům můžeš i ty, buď přímo na stránkách platformy, nebo na dárcovský účet. 

Domů
Sdílet
Diskuse