Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. června 2022 19:43
Čas čtení 1:09
Ilona Hobzová

„Za Okamury bude ještě lépe.” Nové billboardy SPD parodují Babišovo hnutí ANO

„Za Okamury bude ještě lépe.” Nové billboardy SPD parodují Babišovo hnutí ANO
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina
NEWS SPD TOMIO OKAMURA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Hnutí SPD na billboardech hlásá, že je proti válce nebo že zastaví zdražování.

V Česku se objevily nové billboardy, za kterými stojí hnutí SPD. Je na nich předseda hnutí Tomio Okamura, který slibuje, že strana zastaví zdražování nebo že je proti válce. Billboardy slibují, že „za Okamury bude ještě lépe“, což je narážkou na kampaň, kterou v květnu spustilo hnutí ANO v čele s Andrejem Babišem. 

SPD: Jde o parodii i závažná témata

V květnu republiku zaplavily billboardy hnutí ANO. Objevují se na nich hesla typu: „Z důchodu mi nezbyde vůbec nic,“ nebo „Kecy o hodnotách, kašlou na nás.“ Všechny billboardy pak spojuje slogan „Za Babiše bylo líp“. Nyní na podobnou strategii vsadilo hnutí Svoboda a přímá demokracie. Podle jejich billboardů bude totiž za Tomia Okamury ještě lépe než za Babiše. 

Že jde o skutečné billboardy, potvrdilo přímo hnutí SPD. „Naše billboardy mají dvě roviny. Je to na jedné straně parodie na proklamace strany, která mluví o minulosti a byť je nyní formálně v opozici, tak v praxi se od pětikoalice programově příliš neliší. A v té druhé zásadní rovině upozorňujeme na skutečně závažná témata současnosti, která vláda odmítá řešit, ovšem SPD nabízí konkrétní pozitivní řešení a díváme se do budoucnosti,“ řekl Tomio Okamura serveru iDNES. 

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Hnutí ANO přišlo se svými billboardy už na začátku května. Že je zaplatilo hnutí ANO, potvrdila bývalá ministryně financí Alena Schillerová. „Lidé se na nás obrací, píše nám obrovské množství lidí, stovky, že jsou nespokojení. Toto jsou autentičtí lidé, kteří měli odvahu dát do kampaně svou tvář. Platí to hnutí ANO, ale lidé do toho šli dobrovolně, nejsou to placení herci. Je to připomínka toho, že lidé začínají být nespokojení,“ uvedla tehdy v pořadu Partie. Média ale později zjistila, že tito lidé jsou členové hnutí ANO. 

Domů
Sdílet
Diskuse