Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
11. června 2022 13:10
Čas čtení 0:42
Ilona Hobzová

R. Kelly by měl za sexuální zneužívání dostat minimálně 25 let vězení, navrhují žalobci

R. Kelly by měl za sexuální zneužívání dostat minimálně 25 let vězení, navrhují žalobci
Zdroj: TASR/AP
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Kelly sedí ve vězení od svého zadržení v roce 2019.

Federální žalobci ve Spojených státech ve čtvrtek doporučili, aby byl zpěvák R. Kelly za sexuální zneužívání žen a dívek odsouzen k dvaceti pěti letům vězení a finanční pokutě ve výši 50 000 až 250 000 dolarů (zhruba 1,15 až 5,75 milionu korun). Rozsudek nad zpěvákem, který je ve vězení od léta 2019 a soudy ho usvědčily loni, padne v červnu. 

Doporučeno
R. Kellyho údajně přesunuli pod speciální dozor, aby ve vězení nespáchal sebevraždu R. Kellyho údajně přesunuli pod speciální dozor, aby ve vězení nespáchal sebevraždu 21. října 2021 13:19

R. Kelly byl loni na podzim obviněn mimo jiné ze sexuálního zneužívání, vydírání, úplatkářství nebo sexuálního vykořisťování dítěte. Autor hitu I Believe I Can Fly a držitel tří cen Grammy podle žalobců využíval „slávy, peněz a popularity k systematickému vykořisťování dětí a mladých žen pro své vlastní sexuální uspokojení“. Své – v té době nezletilé – oběti podle nich vystavoval ponižujícím, zvráceným a sadistickým věcem.

Nad svým jednáním navíc neprojevil žádnou lítost. Právníci hudebníka ale požadují mírnější trest, podle federálních směrnic si jejich klient zaslouží maximálně sedmnáct let vězení. Finální rozsudek padne 29. června. Podle státních zástupců může tak vysoký trest odradit od podobného jednání jiné osoby, včetně těch, kteří stejně jako R. Kelly mohou využívat své postavení, peníze a moc. 

Domů
Sdílet
Diskuse