Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. června 2022 20:02
Čas čtení 0:44
Adéla Ježková

Umírající medvěd zabil ruského lovce, který ho postřelil. Údajně mu rozdrtil lebku

Umírající medvěd zabil ruského lovce, který ho postřelil. Údajně mu rozdrtil lebku
Zdroj: Flickr/Frank Vassen/volně k užití
NEWS RUSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Dvaašedesátiletý ruský lovec věřil, že medvěda usmrtil. Ten ale ještě žil a zaútočil.

Umírající medvěd zabil ruského lovce, který ho postřelil. Ještě než zemřel mu údajně rozdrtil lebku. Dvaašedesátiletý lovec se pokusil zastřelit medvěda z vyvýšené plošiny v Irkutské oblasti na Sibiři, uvedl Newsweek s odvoláním na ruskou tiskovou agenturu Interfax. Ovšem při sestupu z plošiny medvěd na lovce pravděpodobně zaútočil a začal se na něj drápat. Nejmenovanému muži měl rozdrtit lebku a usmrtit ho.

Poté, co byl lovec prohlášen za nezvěstného, bylo jeho tělo nalezeno během obhlídky lesa. Údajně měl na sobě viditelné rány po drápech a tesácích. Asi 54 metrů od muže byl rovněž nalezen mrtvý medvěd.

Doporučeno
Z Česka byl vidět jasný bolid, který rozzářil nebe. Kousky zřejmě dopadly na zemský povrch Z Česka byl vidět jasný bolid, který rozzářil nebe. Kousky zřejmě dopadly na zemský povrch 26. června 2022 9:37
medvěd hnědý
Zdroj: Unsplash/Becca/na voľné použitie

„Smrtelně zraněnému predátorovi se podařilo způsobit zranění, na jehož následky lovec zemřel,“ sdělila agentuře Interfax regionální kancelář ruského ministerstva vnitra.

Útoky medvědů jsou v Rusku problémem především v obdobích, kdy se jim nedostává potravy. V postsovětském období docházelo ke zraněním a úmrtím způsobeným medvědy (264 záznamů) častěji na ruském tichomořském pobřeží (111 incidentů) a na Sibiři (109 incidentů) než v evropském Rusku (44 incidentů), kde je zásah člověka do biotopu medvěda vyšší. Medvědi podle odborníků nejčastěji útočili, když byli vyprovokováni nebo vyrušeni a překvapeni, ale 18 % incidentů zřejmě odráželo dravé chování medvědů. 

Domů
Sdílet
Diskuse