Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2022 18:59
Čas čtení 1:02
Ilona Hobzová

Ruská střela zasáhla v Kremenčuku nákupní centrum. Podle Zelenského tam bylo přes tisíc lidí

Ruská střela zasáhla v Kremenčuku nákupní centrum. Podle Zelenského tam bylo přes tisíc lidí
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Obchodní centrum je v plamenech, požár zachvátil více než deset tisíc metrů čtverečních.

Ruská střela v pondělí zasáhla obchodní centrum ve městě Kremenčuk v centrální části Ukrajiny. Podle prezidenta Volodymyra Zelenského bylo v tu chvíli uvnitř více než tisíc lidí. Objekt je nyní v plamenech. Podle prvních informací jsou zatím potvrzení dva mrtví a dvacet zraněných, z toho devět ve vážném stavu. 

Zelenskyj: Od Rusů nelze čekat lidskost

„Rusové odpálili rakety na nákupní centrum, kde bylo více než tisíc civilistů. Centrum nepředstavovalo žádnou hrozbu pro ruskou armádu, nemělo pro ně žádnou strategickou hodnotu. Rusové si nadále jen vybíjí vztek na obyčejných lidech. Je zbytečné z jejich strany čekat přiměřenost a lidskost,“ cituje Zelenského server Ukrajinska pravda. 

Fotografie přímo z místa útoku sdílel i poradce ukrajinského ministerstva vnitra Anton Geraščenko. Sdílel zprávu zástupce šéfa prezidentské kanceláře Kyryla Tymošenka o počtu zraněných a obětí. Na svůj profil přidal také video zachycující záchranáře přímo na místě. „Musíme ruské teroristy ihned zastavit. Rozumí jen síle. Dejte nám zbraně. Dejte nám šanci bránit sebe i celý civilizovaný svět,“ napsal k videu.

Domů
Sdílet
Diskuse