Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. června 2022 8:55
Čas čtení 0:52
Tereza Šnajdrová

Nakažených koronavirem opět přibývá. V pondělí bylo 1 241 testů pozitivních

Nakažených koronavirem opět přibývá. V pondělí bylo 1 241 testů pozitivních
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS KORONAVIRUS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Pandemie koronaviru se nevzdává a opět o sobě dává vědět. Ač si mnozí mysleli, že se nebezpečný virus v létě téměř nešíří, není to tak. V pondělí bylo odhaleno 1 241 nově nakažených, což je nejvyšší číslo od května tohoto roku.

Pandemie koronaviru je tu s námi již od roku 2020 a jak bývá zvykem, přes léto počty nakažených spíše klesají. Toto pondělí však bylo jiné. Podle Ministerstva zdravotnictví odhalily v pondělí testy 1 241 nově nakažených. Poprvé od května tak počty pozitivně testovaných opět překonaly hranici 1 000 případů za den.

Doporučeno
Novým ministrem školství bude Balaš ze STAN, Zeman jej jmenuje ve středu Novým ministrem školství bude Balaš ze STAN, Zeman jej jmenuje ve středu 28. června 2022 7:52

V pondělí bylo provedeno 3 320 PCR a 3 161 antigenních testů, které nákazu koronavirem odhalily u 1 241 lidí. Poprvé od května tak počty nakažených opět překonaly hranici 1 000 případů za den.

V nemocnicích se aktuálně nachází 115 hospitalizovaných. Od začátku pandemie v březnu roku 2020 pak v Česku s koronavirem zemřelo 40 314 lidí.

Nejúčinnější zbraní v boji s nebezpečným virem je očkování, avšak zájem o něj bohužel upadá. K dnešnímu dni je naočkováno 6 881 659, tedy 65,4 % obyvatelstva. Třetí posilující dávku pak dostalo pouhých 4 234 554 lidí.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) už na jaře předjímal, že od podzimu by se do veřejných prostor, MHD či zdravotnických zařízení mohly vrátit respirátory. „Virus nyní spí, je lenivý. V zimě neubylo medvědů, furt tady jsou, akorát spí. Když půjdete po brlozích, tak je najdete. Proč byste to dělali? V létě je bohužel v Tatrách můžete potkat v lese a končí to špatně. Některé z vás můžou rozsápat. To je koronavirus,“ řekl ministr pro iRozhlas.

Domů
Sdílet
Diskuse