Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. června 2022 19:50
Čas čtení 0:50
Ilona Hobzová

Novým ministrem školství bude Vladimír Balaš

Novým ministrem školství bude Vladimír Balaš
Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček
NEWS MILOŠ ZEMAN ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Balaš nastupuje po stranickém kolegovi Petru Gazdíkovi (STAN).

Novým ministrem školství, mládeže a tělovýchovy se od července stane ústavní právník a poslanec STAN Vladimír Balaš. Prezident Miloš Zeman ho do funkce jmenoval ve středu. Balaš do úřadu nastoupí po Petru Gazdíkovi, který v pondělí podal demisi kvůli kontaktům s obviněným lobbistou Michalem Redlem z kauzy Dozimetr. O jmenování nového ministra informoval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. 

Cíle: zvyšování mezd a řešení přeplněnosti škol

Balaš chce jako ministr školství reformovat způsobem, který začal bývalý ministr Robert Plaga (za ANO). „Jak funguje základní i střední školství, se mi ukazovalo na vysokém školství, vím, jak se dá pracovat se studentem,“ uvedl. Za krátkodobý cíl si vytyčil zvyšování mezd nepedagogických pracovníků i řešení přeplněnosti středních škol. „Koncepce se měnit nebude, doufám, že ve prospěch všech, našich dětí i budoucnosti, se to podaří posunout dál,“ dodal Balaš.

Premiér Petr Fiala Balaše označil za zkušeného právníka, který se zabývá otázkami mezinárodního práva s ekonomickými aspekty. Poznamenal, že dlouhá léta působí na vysokých školách, a má tak zkušenosti z prostředí vzdělávání a výzkumu.

Domů
Sdílet
Diskuse