Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. července 2022 13:13
Čas čtení 0:54
Radim Šlechta

ČHMÚ: Pro jih a východ republiky platí výstraha před silnými bouřkami

NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Meteorologové varují před nebezpečím úrazu kvůli bleskům a poletujícím předmětům. Některým menším vodním tokům může prudce vzrůst hladina.

Na Vysočině a Znojemsku platí od dnešního odpoledne výstraha před silnými bouřkami. V noci na úterý se bouřky rozšíří i do dalších oblastí. Český hydrometeorologický ústav varuje před prudkým vzestupem hladin některých menších vodních toků.

Silné bouřky podle výstrahy zasáhnou Vysočinu a Znojemsko okolo dnešní patnácté hodiny. Večer a v noci na úterý se silné bouřky rozšíří i na další oblasti. Výstraha je od šesti hodin platná pro okresy Česká Třebová, Hlinsko, Chrudim, Králíky, Lanškroun, Litomyšl, Moravská Třebová, Polička, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Žamberk v Pardubickém kraji, Blansko, Boskovice, Brno, Břeclav, Bučovice, Hodonín, Hustopeče, Ivančice, Kuřim, Kyjov, Mikulov, Moravský Krumlov, Pohořelice, Rosice, Slavkov u Brna, Šlapanice, Tišnov, Veselí nad Moravou, Vyškov, Židlochovice v Jihomoravském kraji, Olomoucký kraj, Zlínský kraj, Jihočeský kraj a Moravskoslezský kraj.

Meteorologové varují před prudkým zvednutím hladiny některých menších vodních toků. Může dojít třeba k zatopení sklepů, podchodů nebo podjezdů. Nebezpečí mohou představovat popadané větve stromů, ale i samotné kroupy a blesky. 

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

Ke zmírnění jevů doporučuje ústav dbát osobního bezpečí kvůli možnému zásahu bleskem a poletujícími předměty. Řidiče pak upozorňuje, aby jezdili velmi pomalu a opatrně.

Domů
Sdílet
Diskuse