Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2022 8:09
Čas čtení 1:03
Radim Šlechta

Astralis oznámil první ženský tým v Counter-Striku

Astralis oznámil první ženský tým v Counter-Striku
Zdroj: Astralis
NEWS E-SPORT
Uložit Uložené

První zápas odehraje ve čtvrtek.

Dánská e-sportová organizace Astralis přichází s novým týmem. Ve hře Counter-Strike bude nyní soutěžit plně ženský tým. Hráčky budou reprezentovat Astralis v největší mezinárodní e-sportové ženské lize ESL Women's League. Podle CEO Astralis Anderse Hørsholta vede společnost s ESL dialog už dlouho. Ženská liga může podle něj vytvořit v e-sportu „zdravější ekosystém“. Informuje o tom server Esportz.

Společnost Astralis se rozrostla o další, tentokrát ryze ženský tým hráček Counter-Striku. Společnost bude reprezentovat pět hráček s přezdívkami: Aurora, kezziwow, RacheLL, spike, Joanana. Trénovat je pak bude FeldmaN.

Doporučeno
Vybrali jsme 15 nejlepších českých her. Kterou máš nejradši? Vybrali jsme 15 nejlepších českých her. Kterou máš nejradši? 6. září 2022 6:00

„Myšlenkou ženského týmu v Counter-Striku se zabýváme již dlouho a od samého počátku vedeme dialog s ESL, abychom podpořili vytvoření co nejlepší mezinárodní ženské ligy,“ okomentoval vznik týmu Anders Hørsholt. „Naše hodnoty jsou založeny na co nejlepších výkonech a neustálém rozvoji, ale také na přijímání her na všech úrovních bez ohledu na rozdíly. To samo o sobě vytvoří ještě zdravější ekosystém, který prospěje všem,“ řekl Anders.

Podle Aurory je stát se součástí Astralis splněný sen. Potěšilo ji, že při jednání bylo dle jejích slov cítit, jak chce vedení společnosti e-sportové status quo posunout. „Sestavily jsme tým, který bude schopen bojovat na špičce všech turnajů s hráči, kteří chtějí být nejlepší na světě. Jako žena v Counter-Striku bojujete jak o výsledky, tak o respekt a s hvězdou Astralis na hrudi a organizací, která za námi stojí, věříme, že můžeme něco změnit a vyhrát obě bitvy,“ řekla Aurora.


První zápas ženského týmu se odehraje ve čtvrtek večer v rámci ligy ESL Impact.

Domů
Sdílet
Diskuse