Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. září 2022 11:30
Čas čtení 1:58
Vojtěch Vanda

Ektor vydal po dlouhé odmlce nový videoklip To neni hra. Za 13 hodin nasbíral 150 tisíc zhlédnutí

Ektor vydal po dlouhé odmlce nový videoklip To neni hra. Za 13 hodin nasbíral 150 tisíc zhlédnutí
Zdroj: Wikimedia Commons/Thomas Habr/volně k užití
HUDBA ČESKÝ RAP HUDBA RAP
Uložit Uložené

Debaty o tom, co se děje s jedním z nejlepších českých rapových hlasů, podle fanoušků ukončil nový videoklip, jenž se ve čtvrtek objevil na Ektorově kanále. Mají jasno, že odmlka byla pouze marketingovým tahem.

Ektor vydal nový videoklip. Věta, kterou fanoušci přijali s největším nadšením, přišla v platnost ve čtvrtek, kdy se na YouTube kanálu EktorTV objevil snímek na track To neni hra. Drillová novinka, která by se dle všech odhadů měla objevit na nadcházejícím albu Detektor III, nasbírala během noci 150 tisíc zhlédnutí a v trendech se umístila na 2. místě.

Doporučeno
Konec vykrádaček, mám toho dost! Ektor sdílel na Instagramu ceník za vykrádání jeho slov Konec vykrádaček, mám toho dost! Ektor sdílel na Instagramu ceník za vykrádání jeho slov 24. dubna 2020 17:47

Ticho bylo na Ektorově straně poměrně dlouhé a hluboké. Až tak moc, že se na internetu začalo spekulovat, co se s rapperem, jehož občanské jméno je Marko Elefteriadis, vlastně děje. Avizované album Detektor III, které se mělo objevit na všech platformách v květnu, se nikde neobjevilo. Dalším z ukazatelů, že by nemuselo být něco v pořádku, bylo zrušení oficiálního účtu na Instagramu, skrze nějž Ektor a jeho tým nejčastěji komunikovali s fanoušky. 

Minimálně ve čtvrtek se ale zdálo, že veškeré ticho bylo prolomeno. Na Ektorově facebookové stránce se objevil odkaz na nový videoklip, odkaz na nový merchandise ke klipu a událost, v níž ohlásil křest alba. Na akci, která by se měla odehrát v pátek 10. března 2023 ve Fóru Karlín, zareagovalo již skoro 900 lidí.

Doporučeno
Technicky nejnáročnější byly klipy Ektora a Kontrafaktu. S rapery je to hodně o diplomacii, říká režisér videoklipů Rublev Technicky nejnáročnější byly klipy Ektora a Kontrafaktu. S rapery je to hodně o diplomacii, říká režisér videoklipů Rublev 18. března 2022 7:00

A odezva byla silná i jinde. Ani ne za 15 hodin získal videoklip 150 tisíc views. Není se čemu divit, když poslední video Se změnili | Hodně styl, jež avizovalo tvorbu alba Detektor III, vyšlo již před sedmi měsíci. Sekci komentářů proto zavalila spousta reakcí, v nichž fanoušci o Ektorově tichu mluvili jako o jedné z největších a nejlepších marketingových strategií v historii českého rapu. To ale může a nemusí být úplně pravda.

Anketa:
Těšíš se na Ektorovo album?
Jistě!
Ektora spíš neposlouchám...
Jistě!
93 %
Ektora spíš neposlouchám...
7 %

Konspirační teorie

V novém textu Ektor říká: „A ví to každej, kdo mě zná, všechno ti řekne kolega, brzo uvidím sto mega.“ O stabilitě Elefteriadisovy finanční situace nicméně panují dohady. Totiž v květnu, tedy v době Ektorova releasu, se začaly hýbat struktury v jeho firmách. Jednou z nich byl například e-shop s CBD produkty Deem, který ještě v červnu propagoval. Kontroloval jej skrze firmu Není Tomu Jinak s.r.o., ve které byl stoprocentním vlastníkem. 

To se ale tehdy změnilo, vlastnictví převzal jistý Miroslav Prosecký a firma se přejmenovala na SMART Wait Store s.r.o. To samé se stalo s firmami Přesně tak s.r.o. a Je Tomu Tak s.r.o., které se změnily na SMART Wait s.r.o. Spekulovalo se také o prodeji Ektorova automobilu a bytu, jehož cena byla stanovena na 14,5 milionu korun. Ve vláknu na Twitteru se mu věnoval například Matěj S. Inzerát na prodej bytu každopádně stále visí na webu realitní společnosti a ani majitel bytu se zatím nezměnil.

 
Jednou z nejdivočejších teorií je také Elefteriadisovo uvěznění. Na internetu se o něm mluví i přesto, že se žádné informace o soudním líčení ve veřejném prostoru neobjevily. Přitom když se naposledy Ektor objevil přes soudem v roce 2015, vědělo se o něm prakticky hned. Tehdy byl souzen za napadení ženy na koncertě.

Domů
Sdílet
Diskuse