Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
17. října 2022 16:03
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

BTS nastoupí do vojenské služby. Jihokorejská popová legenda výjimku nedostala

BTS nastoupí do vojenské služby. Jihokorejská popová legenda výjimku nedostala
Zdroj: Getty Images
NEWS JIŽNÍ KOREA ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Členové BTS jsou prý rádi, že mohou sloužit vlasti.

Legenda k-popu BTS si musí dát pauzu. Kvůli vojenské službě, na kterou musí každý z nich nastoupit, nebudou aktivní až do roku 2025. Informuje o tom Variety. Jin začne se svou službou ještě v průběhu října poté, co se mu podaří naplnit závazky v souvislosti se svou sólovou deskou.

Podle současně platného zákona musí na vojenskou službu nastoupit každý muž. Povinnost dvouleté vojny musí splnit do svých třiceti let. Jinovi je momentálně 29. Některým osobnostem, zpravidla významným lidem z oblasti sportu nebo kultury, jsou udělovány výjimky, aby mohly zemi reprezentovat. O výjimce pro BTS se spekulovalo již v létě.

Doporučeno
Od dealování cracku přes postřelení až po cenu Grammy a kontroverze. Toto je legendární rapper 50 Cent Od dealování cracku přes postřelení až po cenu Grammy a kontroverze. Toto je legendární rapper 50 Cent 17. října 2022 11:10

Podle vydavatelství, které kapelu zastupuje, jsou členové poctěni, že mohou vlasti sloužit. „Jako součást HYBE rodiny budeme umělce podporovat a budeme hrdí na to, že mohou prozkoumat své vlastní zájmy a budou sloužit zemi, která je pro ně domovem,“ uvedla agentura.

V sobotu odehrála kapela koncert zdarma, aby podpořila přístavní město Busan v možnosti organizovat World Exposition 2030. Agentura považuje koncert, na který se po světě podívalo 50 milionů lidí, za dosavadní vrchol jejich kariéry. Vhodnější doba pro vojenskou službu tedy podle ní nemohla přijít. Ve službách vlasti budou 18 až 21 měsíců. V minulosti již dostali odklad svého nástupu o dva roky.

Domů
Sdílet
Diskuse