Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2022 8:00
Čas čtení 0:37
Dominik Vetrák

Brendan Fraser: Moje máma nevychovala pokrytce. Zlatých glóbů se nezúčastním, protože jsem je kritizoval

Brendan Fraser: Moje máma nevychovala pokrytce. Zlatých glóbů se nezúčastním, protože jsem je kritizoval
Zdroj: A24/propagační materiál
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Brendan Fraser není pokrytec. S Hollywood Foreign Press Association má problémové zkušenosti a vzpomínky, které mu nedovolí přijmout pozvání k předávání Zlatých glóbů.

Brendan Fraser v rozhovoru pro magazín GQ řekl, že nemá zájem podporovat Hollywood Foreign Press Association (Hollywoodská asociace zahraničních novinářů, ve zkratce HFPA).

Tato organizace mimo jiné stojí i za oceněním Zlatý glóbus. Brendana Frasera letos nominovali na cenu za nejlepšího herce za jeho výkon v dramatu The Whale (Velryba), kde hraje učitele vážícího 270 kil, který se snaží najít si cestu ke své dceři. Herec však na předávání ocenění nepřijde.

„S HFPA mám více problematických vzpomínek a zkušeností, než kolik mám vůči nim respektu. Ne, nezúčastním se. Moje máma nevychovala pokrytce.“

Herec tím narážel na sexuální obtěžování, kterého se na něm měl v roce 2008 dopustit bývalý šéf organizace HFPA Philip Berk. Ten jej měl osahávat při večeři. Berk incident označil za „úplný výmysl“, ale přiznal, že Fraserovi poslal omluvný dopis poté, co si herec stěžoval u HFPA. Následoval hercův konec u áčkových hollywoodských filmů. Na výsluní filmové branže se začal dostávat zpět až v posledních letech.

Domů
Sdílet
Diskuse