Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2022 8:30
Čas čtení 0:43
Kuni Nguyenová

Tato trans inkluzivní vánoční reklama tě zaručeně dojme, vsadila na ni španělská značka

Tato trans inkluzivní vánoční reklama tě zaručeně dojme, vsadila na ni španělská značka
Zdroj: Wikimedia Commons
NEWS LGBTQ+ LIDÉ TRANSGENDER OSOBY
Uložit Uložené

Vánoční příběh pojednává o dědečkovi a jeho vnučce. Reklama od J&B chce poukázat na přijetí, respekt a toleranci LGBTQ+ lidí.

Období Vánoc je ve znamení rodinných setkání a setkání s blízkými. Pro mnoho LGBTQ+ lidí to však může být období uzavřenosti, frustrace a bolesti kvůli odmítání společnosti. Na to upozornila značka whisky J&B.

Tříminutové video, které je doplněno písní Elvise Costella She, vypráví příběh staršího muže, který se seznamuje s make-upem. Tajně si kupuje potřebné produkty, zkouší různé techniky malování rtů nebo očí a k tomu si studuje časopisy a katalogy s kosmetikou. 
A jak to celé dopadne? Pozor, pod videem je spoiler.

Nakonec se ukáže, že chce podpořit Anu, svou vnučku, která ho navštíví na Vánoce. Dědeček ji nalíčí a představí ji celé rodině během slavnostní večeře.

Společnost vysvětlila, že reklama je odrazem přijetí, respektu a především tolerance. Chce tím zviditelnit realitu LGBTQ+ lidí, kteří hledají bezpečný prostor k tomu se otevřeně ukázat. „Ale také rodiny, které také často trpí nepřítomností těch blízkých, kteří kvůli svému pohlaví nebo sexuální preferenci nejsou na večírcích přítomni,“ uvedla J&B ve svém prohlášení.

LGBTQ+ reklamy přitom přibývají i v Česku. I mimo Prague Pride se trans inkluzi dosud věnoval například Footshop, Vodafone nebo Česká spořitelna.

Domů
Sdílet
Diskuse