Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2022 11:44
Čas čtení 0:53
Vojtěch Vanda

Zapomeň na Mariah Carey, Česko má Vánoční mrtvolu. Bruno Ferrari přispěchal s vánočním hitem

Zapomeň na Mariah Carey, Česko má Vánoční mrtvolu. Bruno Ferrari přispěchal s vánočním hitem
Zdroj: se svolením Samira Hausera
HUDBA ČESKO HUDBA VÁNOCE
Uložit Uložené

Povzbudivá melodie o tom, jak narve všechny členy své rodiny do rakvičky, je pro Ferrariho tou pravou vánoční zkušeností.

Vánoční antisongy nejsou žádnou novinkou, a jeden z nich dokonce vyšel i nyní. Nejedná se však o rapový žánr (asi bychom čekali Řezníka), nýbrž něco, čemu bychom mohli říkat alternativní pop. Bruno Ferrari morfuje ve Vánoční mrtvolu, na niž dýchl duch Vánoc, což jej nutí zkazit všechny vánoční večírky, nasadit lidem papírové střevíčky a nacpat všechny členy své rodiny do rakvičky. 

Doporučeno
Vánoční trhy v Brně: Víme, jak si je nejlépe užít. Svoboďáku se vyhni, Moraváku letos radši také (Průvodce) Vánoční trhy v Brně: Víme, jak si je nejlépe užít. Svoboďáku se vyhni, Moraváku letos radši také (Průvodce) 16. prosince 2022 6:00

Za pseudonymem Bruno Ferrari se skrývá Samir Hauser, zpěvák kapely Vanessa. Na své excentrické hudební choutky využívá právě postavu Ferrariho, s níž naposledy, v roce 2021, vydal desku Electrofantasex. Hauser rád experimentuje, proto je jeho žánr těžko uchopitelný. Někdy se nechá unést funky, jindy popem a nakonec do toho zamíchá trochu elektroniky.

Podobným mišmašem je i jeho nová „koleda“. Vánoční mrtvola, v níž se nejspíš vidí nejeden český Grinch, je správně otrávenou ódou pro ty, které unavují rodinné návštěvy, vánoční shon kolem a zejména ten vánoční duch.

Vánoční netvor vyhrožuje, že po své proměně navlékne každému jednotlivci levný rubáš z HMka: „Srovnám si je jak v polívce písmenka, všem voblíknu levnej rubáš z HMka. S pohřby není důvod nikdy otálet, do rakvičky rád bych nacpal celý svět!“ Tak co, už se bojíte? My rozhodně.

Pokud tě tato muzika baví a jsi v Praze, můžeš si Ferrariho ještě dnes poslechnout živě. Večer má totiž koncert v Café V Lese s kapelou Noisetrap.

Anketa:
Pustíš si raději Bruna, nebo vánoční klasiky?
Bruna.
Jedině klasické koledy.
Vánoce neprožívám.
🤷‍♂️
Bruna.
69 %
Jedině klasické koledy.
13 %
Vánoce neprožívám.
8 %
🤷‍♂️
10 %
Zpět
Sdílet
Diskuse