Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je PR zpráva společnosti Head & Shoulders .
27. ledna 2023 10:30
Čas čtení 1:42
Sponzorovaný obsah

Zbav se lupů ve vlasech jednou provždy. Tohle je možný důvod, proč tvůj šampon na lupy nezabírá

Zbav se lupů ve vlasech jednou provždy. Tohle je možný důvod, proč tvůj šampon na lupy nezabírá
Zdroj: Head & Shoulders
MÓDA PÉČE O VLASY
Uložit Uložené

Lupy způsobuje chlad i nesprávná péče o vlasy. Pomůže jen kvalitní hloubková péče.

Lupy trápí statisíce lidí po celém světě. Na první pohled nenápadný problém znamená například každodenní přemýšlení, jestli si můžeš vzít tmavý svetr, aby na něm světlé šupinky kůže nebyly vidět. Nemluvě o nepříjemném svědění, které dokáže dovádět k šílenství. Tyto projevy souvisí se suchou pokožkou na hlavě, jež nás může nejvíce potrápit právě v chladném období. Chlad však není jedinou příčinou problému, který dokáže srazit sebevědomí. Může ho způsobovat také kvasinková houba Malassezia.

Ačkoliv není jednoduché se jí zbavit, dá se proti ní bojovat. Takže nemusíš propadat beznaději, i když tě potíže s lupy trápí už delší dobu. Hlavní úlohu v tomto úsilí sehrává látka pirokton olamin, která je obsažená v hydratační vlasové kosmetice DERMAxPRO od Head & Shoulders.

Příčiny suché pokožky

Kromě chladu může být příčinou suché pokožky také časté umývání vlasů či nevhodná kosmetika. Narušená kožní bariéra nedokáže udržet potřebnou vlhkost, a tak dochází k jejímu poškození a vzniku lupů. Je jako prasklá váza, která sice drží pohromadě, ale voda z ní stále prosakuje. Na tento stav pak reagují mazové žlázy zvýšenou produkcí mazu. A právě tím se živí kvasinková houba Malassezia, která ač se na pokožce hlavy přirozeně vyskytuje, až u 50 % populace způsobuje lupy a svědění.

Head & Shoulders
Zdroj: Head & Shoulders

2 kroky pro vlasy bez lupů

Představujeme ti dva jednoduché kroky pro vyživenou a správně hydratovanou pokožku a vlasy bez šupinek a lupů. Rituál péče o suchou pokožku na hlavě s produkty DERMAxPRO vyvinuli a dermatologicky testovali odborníci.

1. krok: čištění

Šampon DERMAxPRO od Head & Shoulders čistí pokožku hlavy a jeho aktivní složka pirokton olamin pomáhá eliminovat Malassezii, čímž zabezpečuje trvalou vlhkost. Působí tak na skutečnou příčinu ztráty vlhkosti a poskytuje trvalou nápravu.

2. krok: výživa

Na rozdíl od běžných kondicionérů, které by snížily účinnost šamponu DERMAxPRO, obsahují kondicionéry DERMAxPRO Head & Shoulders bohatý vyživující krém. Díky tomu dodávají pokožce až dvojnásobné množství složek bojujících proti vysušování.

Head & Shoulders
Zdroj: Head & Shoulders

Proč běžné přípravky nezabírají

Lidé často zkouší různé hydratační přípravky, které si ale s Malassezií nedovedou poradit, takže nezajistí trvalou úlevu. Loupání pokožky je totiž znakem závažnějšího problému a povrchová hydratace ho neodstraní. 

Na rozdíl od běžných hydratačních šamponů, vlasová kosmetika DERMAxPRO obsahuje aktivní a účinnou látku pirokton olamin, která pomáhá eliminovat Malassezii a zároveň dodává dlouhodobou hydrataci. Celá řada je vyvinutá na boj se suchou vlasovou pokožkou a pomáhá posilovat kožní bariéru, aby byla kůže na hlavě vlhčí, vyživená a bez lupů. To se následně projeví zdravějšími a lesklejšími vlasy.

Řadu vlasové kosmetiky DERMAxPRO od Head & Shoulders seženeš v drogerii ROSSMANN nebo na e-shopu, který je dostupný z aplikace ROSSMANN CLUB. Více informací najdeš na https://www.rossmann.cz/.
Head & Shoulders
Zdroj: Head & Shoulders
Domů
Sdílet
Diskuse