Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2023 11:45
Čas čtení 1:01
Adéla Ježková

Burna Boy vystoupí poprvé v České republice. Přivítá ho Colours of Ostrava

Burna Boy vystoupí poprvé v České republice. Přivítá ho Colours of Ostrava
Zdroj: Getty Images/Paras Griffin
ČESKO HUDBA KONCERTY NIGÉRIE
Uložit Uložené

Nigerijský zpěvák, skladatel a hudební producent konečně zavítá do České republiky.

Hudební média jej označují jako dobyvatele největších koncertních pódií, který pobláznil celou planetu. Sám si říká Africký obr a doma mu leží ocenění Grammy, All Africa Music Awards, BET Awards a spousta dalších. Pyšní se spoluprací například s Justinem Bieberem, Edem Sheeranem, Stormzym nebo skupinou Fall Out Boy. Z jeho celosvětového úspěchu jdou doslova mrákoty. To a mnohem víc je král afrobeats Burna Boy.

„Pevně věřím, že africká hudba se rodí z našeho každodenního života – z našich strastí, slz, radostí, oslav i problémů – a nikdo není schopen vyprávět náš příběh lépe než my,“ nechal se slyšet tento jednatřicetiletý nigerijský hudebník.

České republice se poprvé představí na festivalu Colours of Ostrava, který se koná mezi 19. a 22. červencem 2023 – kde jinde než v Ostravě. Dorazíš?

Doporučeno
Přehled: Do Česka přijedou The Weeknd, Blink-182 nebo The 1975. Toto jsou nejočekávanější hudební akce roku 2023 Přehled: Do Česka přijedou The Weeknd, Blink-182 nebo The 1975. Toto jsou nejočekávanější hudební akce roku 2023 15. ledna 2023 12:30
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Colours of Ostrava official 💛 (@colours_cz)

Burna Boy se narodil jako Damini Ogulu v roce 1991 v Port Harcourtu v Nigérii a s hudbou začal v pouhých deseti letech. S produkcí LeriQ posléze vytvořil skladbu Like to Party, která předznamenala jeho vzestup na výsluní. V roce 2013 vydal své debutové studiové album L.I.F.E.

Později byl zařazen na album African Giant, které vyšlo v červenci 2019 – a které bylo nominováno v kategorii Nejlepší album světové hudby na 62. ročníku cen Grammy.

V srpnu 2020 vydal Burna Boy album Twice as Tall, které se stalo jeho dosud nejlépe prodávaným albem a rovněž získalo cenu Grammy. V dubnu 2022 odehrál vyprodaný koncert v Madison Square Garden a stal se prvním nigerijským umělcem, který na slavném místě vystoupil jako hlavní hvězda.

Domů
Sdílet
Diskuse