Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2023 14:21
Čas čtení 0:43
Kateřina Viková ČTK

Jedna z 52 milionů: Žena v Polsku porodila paterčata, doma má dalších sedm dětí

Jedna z 52 milionů: Žena v Polsku porodila paterčata, doma má dalších sedm dětí
Zdroj: Pixabay/ramosiquitos
ZAJÍMAVOSTI POLSKO ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Sedmatřicetiletá žena porodila v nemocnici v Krakově paterčata. Doma na ně čeká sedm sourozenců, dohromady tedy bude mít dvanáct dětí. Cítí se prý lépe, než čekala.

Sedmatřicetiletá Polka Dominika, která má se svým britským manželem už sedm dětí ve věku od deseti měsíců do 12 let, porodila paterčata. Dva chlapečci a tři holčičky přišli na svět císařským řezem ve 28. týdnu těhotenství v neděli v univerzitní nemocnici v Krakově. Miminka váží mezi 710 až 1400 gramy a všechna byla umístěna do inkubátorů. Podle lékařů si ale vedou dobře. Informovaly o tom dnes zdroje nemocnice, které citovala agentura AP, uvádí ČTK.

„K takovému těhotenství dojde jednou z 52 milionů případů,“ uvedla ve facebookovém postu nemocnice a prozradila i jména dětí –⁠ Charles Patrick, Henry James, Elizabeth May, Evangeline Rose a Arianna Daisy.

Sedmatřicetiletá matka Dominika Clark dnes novinářům na tiskové konferenci v Krakově řekla, že se cítí mnohem lépe, než čekala. „Měli bychom větší šanci vyhrát v loterii než mít takovou řádku. Jako matematička mám tyto druhy statistik ráda,“ cituje Dominiku Daily Mail.

Doporučeno
Japonští vědci změřili, jak moc mají kapybary rády vodní lázně. Podívej se na nejroztomilejší výzkumný diagram Japonští vědci změřili, jak moc mají kapybary rády vodní lázně. Podívej se na nejroztomilejší výzkumný diagram 15. února 2023 12:32

„Když máte systém, klidný přístup a pozitivní postoj, pak můžete mít opravdu skvělý život i s takovou spoustou dětí,“ dodala. Ze sedmi dalších potomků, které už se svým manželem má, jsou dva páry dvojčat. Dohromady tedy budou vychovávat dvanáct dětí.

Domů
Sdílet
Diskuse