Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2023 17:28
Čas čtení 1:20
Kateřina Viková

V Číně vyvinuli zařízení na líbání přes internet. Jak funguje a kolik stojí?

V Číně vyvinuli zařízení na líbání přes internet. Jak funguje a kolik stojí?
Zdroj: Unsplash/We-Vibe WOW Tech/k volnému užití
TECH ČÍNA MODERNÍ TECHNOLOGIE
Uložit Uložené

Zařízení by prý mohlo pomoct vztahům na dálku.

Čínský vědec vynalezl zařízení, které může zpříjemnit vztah na dálku. Jedná se o silikonové rty, které replikují pohyby svého protějšku. Přístroj je vybaven pohonem a tlakovými senzory, pomocí nichž dokáže napodobit skutečný polibek replikací tlaku, pohybu a teploty rtů druhého uživatele. Kromě pohybu může zařízení přenášet také zvuk, který uživatel při líbání vydává. Informuje o tom South China Morning Post.

Technologická novinka podle stanice CNN vyvolala poprask na čínské sociální síti Weibo. Zatímco někteří si zařízení chválí, jiným připadá vtipné nebo jej označují za „vulgární“ či „děsivé“.


Aby zařízení fungovalo, stačí, když si uživatelé stáhnou aplikaci a zapojí zařízení do nabíjecího portu svého telefonu. Po spárování obou zařízení skrze aplikaci mohou páry zahájit videohovor a předávat si repliky svých polibků.

Spása pro vztahy na dálku?

Za vynálezem stojí Jiang Zhongli, student univerzity v Changzhou, který toto zařízení vyrobil s pomocí svých spolužáků. Inspiraci k vytvoření tohoto zařízení získal, když měl vztah na dálku a bylo obtížné zachovat ve vztahu intimitu. „Na univerzitě jsem měl vztah se svou přítelkyní na dálku, takže jsme byli v kontaktu pouze prostřednictvím telefonu. Tam vznikla inspirace k vytvoření tohoto zařízení,“ citovala Jianga stanice CNN.

Doporučeno
Lidé stáli u Masaryčky 100 metrů dlouhou frontu na otevření nového obchodu DJI. Podívej se, jak vypadá Lidé stáli u Masaryčky 100 metrů dlouhou frontu na otevření nového obchodu DJI. Podívej se, jak vypadá 9. dubna 2024 12:00

I když je toto čínské zařízení inzerováno pro vztahy na dálku, umožňuje uživatelům anonymně se spárovat i s cizími lidmi prostřednictvím funkce „kissing square“. Pokud se dva lidé úspěšně spárují, mohou požádat o výměnu polibků. Uživatelé mohou také „nahrát“ své polibky do aplikace, aby si je ostatní mohli stáhnout a vyzkoušet.

Podobný vynález s názvem „Kissinger“ uvedl na trh Imagineering Institute v Malajsii již v roce 2016. Jednalo se však jen o silikonovou podložku, která je citlivá na dotyk, a ne o realisticky vypadající repliku rtů.

Jedno zařízení se podle South China Morning Post prodává na webu elektronického obchodu Taobao za 260 jüanů (přibližně 838 korun).

Domů
Sdílet
Diskuse