Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2023 18:26
Čas čtení 1:13
Adriana Královičová

VIDEO: Po molu na fashion weeku v Miláně kráčel hořící muž, jinde ze sebe modelky strhávaly oblečení

MÓDA
Uložit Uložené

Video hořícího modelu na molu se stalo virálním, značka AVAVAV kritizovala konzum.

Týden módy se přesunul do Milána. Módní domy se rozhodly prezentovat nejnovější kolekce netradičním způsobem. O jeden z takových momentů se postarala dánská značka Heliot Emil, která poslala na molo hořícího modela. Video z přehlídky se stalo ihned virálním. Značka AVAVAV zase poukazovala na konzum doslovným strháváním oblečení z těl modelek.

móda,parížsky fashion week
Zdroj: AVAVAV

Značka AVAVAV na fashion weeku v Miláně představila kolekci pod vedením kreativní ředitelky Beate Karlsson s názvem Fake It Till You Break It. Modelky kráčely po molu a strhávaly ze sebe oblečení. „Zeptala jsem se sama sebe, proč se na luxus díváme tak vážně. Snažíme se být dokonalí? Je pro nás i špatná kvalita stále luxusní?“ říká pro HypeBae. Designérka narážela také na to, že dnes se módní domy velmi liší od vize, která kdysi představovala eleganci a vysokou kvalitu.

„Dnes je luxus už něco úplně jiného, ​​mění se celý postoj. Dnes se díváme na tenisky Balenciaga, drahé teplákové soupravy a upcyklované roztrhané kabáty jako na luxus,“ dodává.

Myšlenku povrchnosti luxusního módního průmyslu podpořili i fanoušci na Instagramu. „Miluji tento kreativní příběh a vizi, kterou vyjádřila na přehlídce. Peníze a oblečení lze tak snadno roztrhat, už to není o kvalitě, ale o spotřebě v dnešním kapitalismu,“ vyjadřuje jí podporu fanynka.

Značka často poukazuje na problémy módního průmyslu. Řeší otázky týkající se minimalizace odpadu či používání neetických materiálů, se kterými pracují ty nejznámější módní značky.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Hypebae (@hypebae)

Značka Heliot Emil poslala na molo modela v „hořícím“ outfitu.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa HIGHSNOBIETY (@highsnobiety)

Značku založili bratři Julius Juul a Victor Juul, kteří pocházejí z Kodaně. Je známá rebelským stylem plným černé barvy a kreativních vizualizací. Ne každého však jejich kreativita přesvědčila, někteří značku v komentářích na Instagramu obviňují, že při nejnovější kolekci, kterou představila v Miláně, kopírovala Kanyeho Westa. „Inspirací byl Kanye West? Originalita je mrtvá,“ píší. 

Domů
Sdílet
Diskuse