Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaným obsahem společnosti BaByliss.
23. března 2023 10:30
Čas čtení 3:15
Sponzorovaný obsah

Jak na perfektní plážové vlny? S těmito tipy to zvládneš jednoduše i doma

Jak na perfektní plážové vlny? S těmito tipy to zvládneš jednoduše i doma
Zdroj: BabyBliss
MÓDA
Uložit Uložené

Známý kadeřník radí, jak na nedbalé plážové vlny nebo upravené kudrny.

Nedbalé vlny jsou stylingem, který nikdy nevyjde z módy. Jak na ně? Je třeba začít už při mytí vlasů a ukončit to správnými výrobky, které se postarají o to, aby ti účes vydržel i několik dní. Nech se vést radami talentovaného stylisty Syda Hayese, který momentálně patří mezi nejzářivější mladé talenty v průmyslu. Pravidelně spolupracuje se známými jmény, do tohoto seznamu patří i hvězdy jako Pat McGrath, Kate Moss a Bella Hadid.

Ve spolupráci s kulmou Wave Secret Air od BaByliss ti poradíme, jak na to. Wave Secret Air ti velmi snadno vytvoří kudrny, ale i nedbalé plážové vlny. Díky třem možnostem nastavení teploty –⁠ 180 °C, 200 °C a 230 °C –⁠ si poradí s jakýmkoli typem vlasů. Rovné, kudrnaté, husté, krátké i dlouhé, stačí pár minut a budou vlnité. Bez zamotaných vlasů či popálených rukou. Kulma se postará o vlny či kudrny. Všechno ostatní, co uděláš předtím i poté, ti zajistí zdravé vlasy a účes, který vydrží. Této kulmě důvěřují i ​​profesionálové jako Syd Hayes.

Wave Secret air od Babyliss

Dej si pozor, možná si vlasy myješ nesprávně

Správným mytím vlasy šetříš a dopomůžeš si k tomu, aby ti účes vydržel co nejdéle. Je několik pravidel, na která je třeba dbát při mytí, a to:

  • Používej šampon, který je určen pro tvůj typ vlasů –⁠ pro jemné, suché, se sklonem k maštění či barvené. Šampon aplikuj až ke kořínkům, kondicionér zase od středu délky vlasů
  • Na teplotě vody záleží. Doporučuje se mýt si vlasy vodou, která má přibližně teplotu těla, tedy ne horká ani studená.
  • Všechny přípravky je třeba z vlasů pořádně vymýt, pokud tak neučiníš, může ti to způsobovat maštění pokožky hlavy, lupy nebo jiné problémy.
sprcha
Zdroj: Pexels.com

Neznič si vlasy při sušení

Sušíš si vlasy tak, že je třeš ručníkem? Ode dneška to budeš dělat jinak, vlasy si tím zbytečně ničíš. Vlasy ideálně jen jemně v ručníku mačkej, tak z nich vysaješ vodu. Jakmile jsou vlasy mokré, jsou mnohem křehčí a náchylnější k lámání. Pokud je fénuješ, počkej alespoň 15 minut, ať se vlasy mírně vysuší na vzduchu. Před použitím fénu nebo jiných tepelných vlasových spotřebičů použij ochranný prostředek před teplem. Pro dodání objemu můžeš použít také tužidlo či sprej.

TIP: K sušení vlasů je nejlepší ručník z mikrovlákna nebo bavlněné tričko.

Správné přípravky, které ti pomohou se stylingem

Kromě ochrany před teplem či tužidla můžeš použít i jiné přípravky, které ti pomohou s úpravou účesu. Pokud chceš podpořit účes ve stylu „beach waves“, můžeš použít produkt na vlny, většinou je dostupný ve formě spreje a některé mají i přídavek ve formě mořské soli. Odborníci doporučují vybírat stylingové přípravky podle typu tvých vlasů –⁠ máš-li jemné a rovné vlasy, jsou pro tebe vhodnější mlhy a spreje, protože vlasy nezatíží. U hustých vlnitých vlasů se není třeba bát používat oleje či produkty s krémovou konzistencí.

dlhé vlasy
Zdroj: Unsplash/ Element5 Digital

Jak na dokonalé vlny pro krátké i dlouhé vlasy?

Nedbalé vlny si můžeš udělat jednoduchým zapletením vlhkých vlasů do copů, pomocí ponožky nebo jiných TikTok triků. Nemusí to ovšem vždy vyjít přesně podle tvých představ. Jde to i žehličkou, ale ať zvedne ruku, kdo se při tom ani jednou nepopálil. Hlavně pokud máš kratší vlasy, je to výzva.

BaByliss, vlasy, vlny, kučery, úprava vlasov
Zdroj: BaByliss

S kulmou Wave Secret Air od BaByliss to zvládne každý bez ohledu na typ či délku vlasů. Kulma se snadno ovládá, nestane se ti, že si s ní zamotáš vlasy. Vytvoří ti různé typy účesů –⁠ romantické kadeře i takzvané plážové vlny. Vlasy stačí do přístroje pouze vložit a kulma udělá magii za tebe. Díky inteligentní funkci Anti-Tangle rozpozná zamotané vlasy a ihned je z komory uvolní. Účes vytvořený s Wave Secret Air ti vydrží déle i díky funkci Cool Air. Jakmile se vlasy uvolní z kulmy, chytrý systém je začne ochlazovat a vlny zafixuje bez porušení.

chci kulmu babyliss

 

TIPY odborníka Syda Hayese

  • Před stylingem si vlasy rozčeš a rozděl na několik sekcí. Při vytváření vln postupuj pramen po prameni. Začni u spodních pramenů a postupuj na vrch hlavy.
  • Klíčem k dosažení tohoto looku je střídání směru vlnění. Vlasy tak budou splývavé, jemné a přirozené.
  • Neboj se, že tvůj účes bude vypadat ploše, kulma se umísťuje ke kořínkům, aby tvé kudrny získaly nadýchaný efekt.
  • Pro dosažení optimálních výsledků nejprve vlasy přestříkej sprejem pro objem, vlny tak vydrží déle.
  • Po kulmování vlasy jemně pročeš.
syd hayes
Zdroj: BabyBliss

Aby ti vlny vydržely co nejdéle

Strávíš dlouhé minuty se stylingem, vyjdeš ven a za pár minut je po vlnách. Vlny s kulmou od BaByliss ti vydrží také díky rovnoměrnému rozložení tepla, které využívá. Můžeš však udělat ještě pár kroků, které zajistí nejlepší fixaci účesu.

  • Pro lesklé vlasy použij trochu oleje, který aplikuješ do délky vlasů nebo na konečky. Olej si nejprve rozetři v dlaních.
  • Zkus jemně nalakovat vlasy před kulmováním, a ne po něm. Vlasy následně jemně pročeš a teprve potom tepelně upravuj.
  • Pokud chceš mít zvýrazněné oddělené prameny, můžeš na ně nanést modelovací pastu nebo krém. Před nanesením na vlasy si malé množství rozetři mezi prsty a teprve poté aplikuj.
babybliss
Zdroj: BabyBliss
Domů
Sdílet
Diskuse