Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2023 19:19
Čas čtení 0:51
Ivan Koribanič

Kanye napsal, že má „znovu rád Židy“. Rapperovi údajně změnil názor film se židovským hercem Jonahem Hillem

Kanye napsal, že má „znovu rád Židy“. Rapperovi údajně změnil názor film se židovským hercem Jonahem Hillem
Zdroj: TASR/AP/Michael Wyke
ZAHRANIČÍ KANYE WEST
Uložit Uložené

Jedná se o Kanyeho první příspěvek v roce 2023.

Kanye West se nakrátko objevil na Instagramu, kde prohlásil, že má „znovu rád Židy“, píše Complex. Podle vlastních slov tak učinil poté, co se podíval na film 21 Jump Street se židovským hercem Jonahem Hillem. „Po sledování Jonaha Hilla ve 21 Jump Street už mám znovu rád Židy,“ napsal Kanye v popisu.

Narážel tak na období z roku 2022, kdy si proti sobě poštval jak fanoušky, tak obchodní partnery. Prezentoval se totiž sympatiemi k nacistickému vůdci Adolfu Hitlerovi, nenávistnými komentáři vůči Židům, ale i dalšími projevy antisemitismu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ye (@kanyewest)

„Nikdo by si neměl svůj hněv vůči jednomu nebo dvěma lidem vybíjet na milionech nevinných lidí… Děkuji, Jonahu Hille, miluji tě,“ píše dále Kanye West. Samotný herec na tento podnět zatím nijak nereagoval.

West si svou krajně pravicovou a nenávistnou rétorikou z nedávné minulosti zadělal na nejeden problém – od zablokování účtů na Twitteru či Instagramu až po ztrátu milionů dolarů, kdy přišel o významné spolupráce se značkami jako Gap, Balenciaga a adidas.

Doporučeno
 Je v zajetí psychopata, nebo se jen snaží o umělecký projev? Poznej manželku Kanyeho Westa Biancu Censori Je v zajetí psychopata, nebo se jen snaží o umělecký projev? Poznej manželku Kanyeho Westa Biancu Censori 6. března 2024 9:00

Jeho nenávistné výroky byly přímo spojovány i s útoky a vandalismem v USA. Na stránkách, které šíří názory popírající holocaust, se šířil výrok „Ye is right, change my mind“ (Ye má pravdu, přesvědč mě o opaku). Extremistické skupiny dokonce organizovaly mítinky s tímto názvem, na kterých velebili Hitlera.

Domů
Sdílet
Diskuse