Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. dubna 2023 17:46
Čas čtení 0:35
Veronika Dlesková

Vznikne film o spolku Milion chvilek, který na Letnou dostal 250 tisíc lidí

Vznikne film o spolku Milion chvilek, který na Letnou dostal 250 tisíc lidí
Zdroj: REFRESHER/Lucie Kotvalová
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM FILMY 2023 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Vzniká nový celovečerní dokument o spolku Milion chvilek a jeho protagonistech Mikuláši Minářovi a Benjaminu Rollovi. Nahlédne do zákulisí spolku a přiblíží vznik demonstrace na Letné, které se zúčastnilo 250 tisíc lidí.

Nový dokument s názvem Milion chvilek režíruje Amálie Kovářová, která se spolkem spolupracuje od roku 2018. Autoři snímku nicméně podotýkají, že film je autorským dílem a do jeho obsahu spolek nijak nezasahoval.

Dokument nyní shání peníze na postprodukci a následnou distribuci prostřednictvím platformy HitHit. Režisérka by film ráda dostala i do zahraničí, především pak do zemí, ve kterých je ohrožena svoboda slova. „Rádi bychom film prezentovali například na Taiwanu, na Ukrajině, v Polsku, v Maďarsku a v dalších zemích bojujících za svobodu a demokracii,“ uvádí Kovářová v tiskové zprávě. 

V rámci natáčení vzniklo více než 300 hodin materiálu. „Z Milionu chvilek se po druhém protestu na Letenské pláni, který byl ještě větší než první, stal významný zástupce hlasu občanů. Každý měsíc vyráželi demonstranti do ulic. Uvnitř týmu začala ale panovat únava. Přišla pandemie. Protestní akce již nebyly možné, a tak se nabízela otázka co bude dál…?“ přiblížila Kovářová obsah snímku. 

Domů
Sdílet
Diskuse