Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. dubna 2023 12:30
Čas čtení 4:15
Vojtěch Vanda

Kdo je Jakub Jankto? Popsali jsme jeho cestu na vrchol, veřejný coming out a exces s policií

Kdo je Jakub Jankto? Popsali jsme jeho cestu na vrchol, veřejný coming out a exces s policií
Zdroj: Profimedia
SPORT AC SPARTA PRAHA ČESKO FOTBAL LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Předpovídala se mu zářná kariéra, mluvilo se o něm v superlativech. A je nutno říct, že co se fotbalu týče, Jakub Jankto dělal dosud vše pro to, aby byl úspěšný a posunul se v kariéře dál. Eskapáda ze začátku týdne mu však renomé kazí.

Supertalent Jankto, psalo se o levém křídelníkovi a fotbalovém reprezentantovi v jeho osmnácti letech, kdy ještě jako neúplný člen pražské Slavie přestupoval do severoitalského Udinese Calcia. Klub z Furlánsko-Julského Benátska se pro něj tehdy jevil jako příhodná destinace. V roce 2014 se poukazovalo na to, jak se odchovanec klubu Alexis Sánchez odtud vypracoval až do Arsenalu.

Všichni doufali, že to bude i jeho cesta, a pokud ne, že se ve světovém fotbalu udrží minimálně jako krajánci Marek Jankulovski, Tomáš Sivok či Matěj Vydra. Jako nováček se první sezónu rozkoukával v druholigovém Ascoli, kde se i díky gólovým příspěvkům hned zařadil do základní sestavy, a dokázal, že je vhodným hráčem pro Apeninský poloostrov. Proto nebyl důvod jej od následující sezóny nezařadit do prvního týmu z Udine.

Rozkvět

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse