Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a další letní festivaly
Čteš poslední stranu článku:
„Fashion je jedna velká hra, nejsou žádná pravidla a vždy vítězím.“ Módní influenceři radí, jak vylepšit svůj šatník

 

V Textil House, Genesis a hrabárně Elegant. Na Vintedu vyhledávám kousky pod označením jako y2k, vintage, asymmetric, alternativní, retro, extravagantní nebo weirdcore. 


Máš nějakou radu, na co se soustředit nebo čeho se vyvarovat ve stylingu?

Každý má svůj styl, takže čeho konkrétního se vyvarovat, nedokážu říct. Obecně bych však doporučila neomezovat sám sebe v tom, co si na sebe obleču, jen kvůli tomu, že se bojím názoru ostatních lidí. Je důležité soustředit se sám na sebe a vycházet ze své komfortní zóny. 

Doporučeno
Problematická Emma Chamberlain. Neomluvila se za náhrdelník, teď se objevila přímo v Indii Problematická Emma Chamberlain. Neomluvila se za náhrdelník, teď se objevila přímo v Indii 12. dubna 2023 10:44

Hai Nhi Le @imnhi.le

Další tvůrkyní módního obsahu, jež by si podle nás zasloužila více pozornosti, je Nhi. Baví ji postovat své outfity, taktéž jako tvoření obsahu na sociálních sítích a proto si našla práci v marketingu. 

Hai Nhi Le.
Hai Nhi Le. Zdroj: se svolením Hai Nhi Le

Jak bys popsala svůj styl? 

Můj styl je kombinací více stylů a sama nevím, jak ho správně pojmenovat nebo popsat. Říká se, že momentálně je všechno trendy. Což mi celkem vyhovuje, jelikož z každého stylu si převezmu to, co mě zaujme. Poslední dobou ráda kombinuji prvky maskulinní a femininní (baggy jeans × corzet, boxing boots × šaty). Ale řekla bych, že pokud si na netu najdete tyto styly, tak je to kombinace y2k, acubi a grunge.


Jak jsi našla svůj styl?

Já se stále hledám a svůj styl jsem ještě nenašla. Nicméně si myslím, že tajemství nalezení svého stylu spočívá v tom nebát se zkoušet nové věci a různé styly.  

Čeho se snažíš docílit prostřednictvím oblečení?

Oblečení je můj způsob sebevyjádření. Je pro mě důležité, abych se v outfitu cítila dobře. Když se cítím skvěle, tak mohu svoji energii předat dál. It's all about the vibe! 

Must have ve tvém šatníku?

Boots, které můžeš nosit jak v zimě, tak v létě. 

Odkud čerpáš inspiraci?

Inspiraci čerpám na sociálních sítích, především na TikToku, Pinterestu a Instagramu. Ráda se inspiruji i různými filmovými postavami, jako jsou Carrie ze seriálu Sex ve městě, Jenna Rink z filmu Přes noc třicítkou, anebo taky z různých hudebních videoklipů od Doji Cat, XG nebo BLACKPINK. 

Hai Nhi Le.
Hai Nhi Le. Zdroj: se svolením Hai Nhi Le

Kde nakupuješ? 

Poslední dobou hodně nakupuji na Vintedu nebo v sekáči Genesis. Ale pro basic topy nebo džíny si zas ráda skočím do Cos, Zary nebo H&M.

Máš nějakou radu, na co se soustředit nebo čeho se vyvarovat ve stylingu?

Vezmi si na sebe to, co ti přináší radost. Já osobně se cítím nejlépe v černém outfitu. 

Doporučeno
Rozjela virální trend Y2K a s tchyní už představila kolekci. Kdo je Mia Regan, která chodí s mladým Beckhamem? Rozjela virální trend Y2K a s tchyní už představila kolekci. Kdo je Mia Regan, která chodí s mladým Beckhamem? 31. března 2023 13:15

Emilie Diatta @diatta_emilie

Pokud někdo stojí za názorem, že se v sekáčích nedají nakoupit módní kousky od hlavy až k patě, Emilie by ho bezesporu přesvědčila o opaku. Vášní pro módu to však nekončí. Její ambicí je být především filmovou režisérkou. 

Emilie Diatta.
Emilie Diatta. Zdroj: se svolením Emilie Diatty

Jak bys popsala svůj styl? 

Mix všeho, záleží na mé náladě. Někdy se cítím na lady, někdy víc na Rihannu. Buď vypadám jako milion bucks, anebo jako největší bezdomovec, nicméně všechno je promyšlené. Effortless look with a lot of effort. 


Jak jsi našla svůj styl?

Stále ho hledám. Často ho měním a to mě na tom baví. Fashion je jedna velká hra. Nejsou pravidla a vždy vítězím.


Čeho se snažíš docílit prostřednictvím oblečení?

Chci dokazovat, že můžete nakupovat v sekáči a mít nějaký styl. Můj šatník je z 95 % ze sekáče. Fast fashion je zlo. Je to sice levné, ale podmínky výroby jsou příšerné, ničí to planetu a vypadáte jako každý druhý. Je lepší mít kvalitní oblečení ze sekáče než levný kus oblečení ze Zary, který má každý.

Must have ve tvém šatníku?

Budu znít old fashion, ale elegantní černé kozačky, dobré loose džíny a bílý tank top. 


Odkud čerpáš inspiraci?

Inspirace je všude, ráda cestuji a sleduji lidi okolo sebe. Miluji, když potkám lidi, kteří mají svůj vlastní styl. It’s screaming fashion. Samozřejmě používám i Instagram a Pinterest. Osobnosti, které považuji za svou hlavní inspiraci, jsou Mv Tiangue, Maïna Suarez, Bella Hadid a FKA twigs. 

Emilie Diatta.
Emilie Diatta. Zdroj: se svolením Emilie Diatty


Kde nakupuješ? 

Miluji Genesis, ale jedině na nakupování sak a bund. Skvělé second handy jsou Second Hand Land a Second-hand swis. S rodinou taktéž často lovíme na blešácích (Heřmaňák a Nuselské blešky). 


Máš nějakou radu, na co se soustředit nebo čeho se vyvarovat ve stylingu?

Snadno můžete vylepšit svůj fit tím, že začnete nosit kvalitní materiály, jako je bavlna, len, hedvábí. Musí to být příjemné pro vaše tělo. Všechno je lepší než polyester. A za druhé, bude to znít klišé, ale nejhezčí věc, co můžete nosit, je sebevědomí. 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse