Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2023 21:45
Čas čtení 1:03
Adam Smeták

VIDEO: Čeští hokejisté porazili Kazachstán 5:1. Podívej se na všechny góly

VIDEO: Čeští hokejisté porazili Kazachstán 5:1. Podívej se na všechny góly
Zdroj: ČTK/Taneček David
SPORT MS V HOKEJI 2023
Uložit Uložené

Po úvodní výhře proti Slovensku (2:3) český hokejový tým v druhém zápase základní skupiny porazil i Kazachstán. Utkání po trefách Zbořila, Kubalíka, Sedláka a Košťálka skončilo 5:1. Na straně Kazachstánu skóroval v druhé třetině Muchametov.

Druhé utkání českého národního výběru gólově otevřel v deváté minutě první třetiny Jakub Zbořil, a to přesnou ranou od modré, kterou namířil nad vyrážečku kazašského gólmana Andreje Šutova. Sedm minut nato zvýšil na 2:0 Dominik Kubalík po nahrávce Michala Kempného od modré směrem k pravému kruhu. Kubalík se nemýlil a puk poslal brankáři nad lapačku. První třetina skončila dvoubrankovým vedením po suverénním výkonu favorizovaného českého výběru.

V druhé třetině měli Kazaši více ze hry. Po neproměněném trestném střílení po faulu na Jakuba Fleka následovala ve 32. minutě gólová radost kazašského mužstva. Našeho brankáře Langhamera překonal bekhendovou střelou mezi betony Maxim Muchametov. Češi se snažili svůj útlý náskok navýšit, do konce třetiny se jim to ale nepodařilo.

Zato ve třetí třetině nervozita národního týmu záhy opadla. V druhé minutě třetí třetiny totiž skóroval Lukáš Sedlák po přihrávce Davida Tomáška. Kazašského gólmana překonal střelou nad levou ruku. O další vlnu euforie se postaral ve 46. minutě Jan Košťálek, jenž od modré rány vyslal tvrdý úder, který si proklestil cestu až do branky soupeře. 

Utkání uzavřel při přesilové hře pět na tři další trefou Dominik Kubalík, který uzavřel skóre nedělního zápasu na 5:1.

Domů
Sdílet
Diskuse