Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2023 14:14
Čas čtení 0:59
Veronika Dlesková

Exkluzivně: Slavní Češi a Češky vytvořili obrazy na podporu trpících kuřat z velkochovů. Podívej se, jaké dílo si můžeš vydražit

Exkluzivně: Slavní Češi a Češky vytvořili obrazy na podporu trpících kuřat z velkochovů. Podívej se, jaké dílo si můžeš vydražit
Zdroj: Championship Music
KULTURA OCHRANA ZVÍŘAT UMĚLÁ INTELIGENCE UMĚNÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Známé tváře se spojily s Obránci zvířat a pořádají aukční výstavu obrazů. Na výstavě můžeš potkat Veroniku Čermák Mackovou, Pam Rabbit, Kryštofa Stupku, Not So Funny Any a další. Refresher jako první získal exkluzivní snímky některých dražených děl.

25. května od 10:00 můžeš v pražském Museu Kampa navštívit výstavu s názvem AI obraz pro OBRAZ: Umělou inteligencí proti krutosti. Ta má vzbudit naprosto protichůdné emoce v jeden moment. Upozorňuje totiž na existenci dvou světů, ve kterých se každodenně pohybujeme. Svět vyspělé společnosti 21. století, ve kterém technologie dospěla do takové fáze, že sama ze zadaných slov dokáže tvořit vizuálně komplexní obrazy, je zde podle pořadatelů v kontrastu se skutečností, že jsou pro nás normální i zastaralé a barbarské praktiky, jako jsou velkochovy hospodářských zvířat.

Obrazy v aukci.Obrazy v aukci.Obrazy v aukci.Obrazy v aukci.
Zobrazit galerii
(4)


Osobnosti ze sféry umění, lidských práv či sociálních sítí proto pomocí umělé inteligence vytvořily obrazy, které zachycují kuřata v různých situacích a podobách. Vytvořily je ve spolupráci se spolkem OBRAZ – Obránci zvířat. Tato díla budou vystavena až do 28. května.

Doporučeno
Supermarkety prodávají maso s nemocí, říkají obránci zvířat. Které obchody dopadly nejhůř? Supermarkety prodávají maso s nemocí, říkají obránci zvířat. Které obchody dopadly nejhůř? 20. dubna 2023 12:00

Máš možnost tedy navštívit výstavu, kde si díla prohlédneš, a následně obraz vydražit v online aukci a přispět tak na dobrou věc. Obrazy také postupně představí OBRAZ na svých sociálních sítích. Výtěžek půjde na podporu kampaně www.rychlokurata.cz za lepší životy kuřat chovaných na maso v českých velkochovech. A proč zrovna kuřata? „V ČR každoročně ‚žije‘ asi 140 milionů kuřat ve velkochovech, ve kterých nepoznají nic víc než bolest a utrpení,“ uvádí pořadatelé.

Obrazy vytvořili

  • herec Šimon Bilina
  • herečka Veronika Čermák Macková
  • youtuberka Anežka Chudlíková alias Not So Funny Any
  • účastník pořadu Survivor a moderátor Evropy 2 Tomáš Zástěra
  • zpěvačka Tamara Klusová
  • influencerka a fotografka Martina Třešňáková
  • zpěvák a trenér Jakub Bína
  • právník a aktivista za lidská práva Kryštof Stupka
  • zpěvačka Pam Rabbit
Domů
Sdílet
Diskuse