Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2023 13:44
Čas čtení 0:37
Radim Šlechta

„Já to mám stejně spočítaný.“ Opilý řidič skútru jel s 1,7 promile k soudu bez řidičáku

„Já to mám stejně spočítaný.“ Opilý řidič skútru jel s 1,7 promile k soudu bez řidičáku
Zdroj: Policie České republiky
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Výmluvy při zastavení policií jsou různé. Podívej se na dva bizarní případy řidičů skútru.

Dva bizarní případy podivně jedoucích řidičů skútru zastihly o víkendu slavkovské policisty. Jeden z nich kličkoval na silnici ze Slavkova do Rousínova a po dechové zkoušce policie zjistila, že měl 1,7 promile. Případ ale neskončil jen u alkoholu.

„Ještě předtím se kontrolovaný dvaatřicetiletý muž hlídce doznal, že se před jízdou posilnil několika pivy. Tím ale výčet jeho přiznání zdaleka neskončil. Překvapeným mužům zákona se dále přiznal, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz, má platný zákaz řízení až do roku 2027 a že v nejbližší době bude muset nastoupit i do vězení,“ uvádí mluvčí policistů Petr Vala.

Doporučeno
Foto: Ve městě na západě Slovenska se plazily exotické krajty. Nikdo neví, jak se tam dostaly Foto: Ve městě na západě Slovenska se plazily exotické krajty. Nikdo neví, jak se tam dostaly 17. května 2023 12:47

Další z řidičů byl zastižen o pár dní později. Policistům se snažil zmizet, zajel ale do slepé ulice, ve které policisté třiatřicetiletého muže dojeli. Během kontroly zjistili, že si odpykává čtyřletý trest zákazu řízení. Ani výmluva, že jezdí na skútru, jej zjevně nezachránila.

„Oba řidiči musí počítat s trestním stíháním, kdy budou muset své počínání před soudem pořádně vysvětlit,“ uzavírá Vala.

Domů
Sdílet
Diskuse