Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Futurino.
23. května 2023 8:32
Čas čtení 1:57
Sponzorovaný obsah

5 koníčků, kterými zaujmete

5 koníčků, kterými zaujmete
Zdroj: Pexels/cottonbro studio
ZAJÍMAVOSTI JAK SE ZABAVIT ZÁBAVA
Uložit Uložené

Inspirujte se, co dělat ve volném čase.

Řekněme si to na rovinu, sbírání známek dnes už nikoho neohromí. Jsou ale koníčky, které jsou natolik netradiční, že z vás v očích lidí okamžitě udělají mnohem zajímavějšího člověka. Zároveň nejde o žádné nesmysly, právě naopak. Pokud těmto koníčkům propadnete, užijete si spoustu zábavy a nezapomenutelných zážitků. Co tedy zkusit něco nového, zajímavého?

Historický šerm

S dřevěným mečem si hrálo na rytíře mnoho kluků, ale i holek. A i v dospělosti si můžete historický šerm vyzkoušet, a dokonce se mu i naplno věnovat. Téměř v každém větším městě existuje skupina šermířů, která se věnuje nejen reenactingu historických bitev a turnajů, ale i tréninku laiků v šermířském umění. I moderní sportovní šerm je dnes už poměrně netradiční koníček, ale co teprve ten historický. Většinou je okolo historického šermu silná komunita, ze které vznikají přátelství na celý život. Pokud ale nemáte k historii žádný vztah, asi to pro vás nebude to pravé.

Jaké je to být parfumér?

Ještě méně obvyklé je umění vyrobit si vlastní přírodní parfém. I to se ale můžete pod vedením zkušených parfumérů naučit. Obvykle se používají téměř exkluzivně přírodní materiály. Můžete si tak nejen vyrobit vlastní unikátní vůni, ale třeba i takový parfém, který nebude dráždivý na kůži a bude dobře reagovat s jemným oblečením. Navíc po zvládnutí tohoto koníčku už nikdy nebudete muset utrácet za drahé značkové parfémy. A co teprve na míru vyrobený parfém jako dárek? Tomu už se říká originál.

parfumér, parfémy
Zdroj: Futurino

Výroba vlastních šperků

V posledních letech jsou velmi populární šperky od menších i neznámých umělců, využívající netradiční techniky a materiály. Co kdybyste si ale takové šperky mohli vyrobit sami? Naštěstí se to můžete velmi snadno naučit. K dispozici jsou kurzy, které vás během jednoho či více setkání provedou procesem návrhu a výroby vlastního šperku. Jakmile se výrobu naučíte, můžete se domácímu šperkařství věnovat už samostatně a zaplnit jimi nejen vlastní šperkovnici, ale třeba i podarovat široké okolí. A kdo ví, možná v sobě objevíte talent pro změnu povolání.

Urban exploration

V ČR je poměrně okrajovým koníčkem urban exploration, zkráceně urbex. Možná se ale o něm jen málo mluví. Pokud vás někdy fascinovaly opuštěné budovy ve městech i mimo ně, možná máte v sobě zárodek milovníka urbexu. Můžete se do opuštěných budov vydat a odhalit, co se v nich skrývá za zapomenutá tajemství. Dejte si pouze pozor na technický stav budovy a případné zabezpečení, urbex se týká pouze skutečně opuštěných budov. Tento koníček je často spojen s fotografováním. Staré budovy nabízejí ideální příležitost pro pořízení unikátních stylových fotografií.

Střelba všeho druhu

Poměrně netradičním koníčkem jsou také různé druhy střelby. Ať už jde o klasickou sportovní střelbu, nebo třeba střelbu z luku, ve všech případech se jí můžete věnovat pouze rekreačně nebo i více kompetitivně, třeba na turnajích. U některých druhů zbraní je samozřejmě třeba zbrojní průkaz, jiné si můžete pořídit okamžitě pro potřeby sportu. Vždy je ale lepší si zbraň alespoň několikrát vyzkoušet pod vedením instruktora. I v případě luku mohou být následky nechtěných zranění vážné.

střelba, pistole, zbraň
Zdroj: Futurino
Domů
Sdílet
Diskuse