Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. června 2023 15:00
Čas čtení 1:54
Radim Šlechta

Co si pustit o víkendu: Nový Avatar je konečně online. Radost budou mít i fans Davida Bowieho

Co si pustit o víkendu: Nový Avatar je konečně online. Radost budou mít i fans Davida Bowieho
Zdroj: 20th Century Studios
FILMY A SERIÁLY CO SI PUSTIT O VÍKENDU HBO MAX NETFLIX FILMY PROGRAM DISNEY+
Uložit Uložené

Už zase scrolluješ po VOD platformách a nevíš, co si pustit? Pomůžeme ti s rozhodováním.

Je víkend, krásné počasí, všichni kamarádi vyráží na výlet, ale ty potřebuješ doma dobít sociální baterky? Není nic špatného na tom strávit víkend na gauči a občas je to víc než zapotřebí. A protože je pátek, jsme opět tady, abychom ti poradili, jakými filmy si můžeš zpestřit volno, než opět spadneš do kolotoče hustle culture. 

Pokud se ti dnešní tipy netrefily do nálady, můžeš si projít některé z našich dřívějších článků v rubrice Co si pustit o víkendu, kde najdeš pestrý výběr žánrů i emocí.


Pokud ti náš dnešní výběr nesedne, můžeš se podívat na nějaké starší tipy, všechny pohromadě najdeš tady. A jestli máš chuť na trochu retra, můžeš se podívat na nejlepší české komedie, které jsou vtipné i po letech.

Avatar: The Way of Water (2022)

Avatar 2
Zdroj: 20th Century Studios


Pokud ti chceme radit, co si pustit, nemůžeme tento týden vynechat Avatar: The Way of Water. Ten ve středu vstoupil na streamovací platformu Disney+. Druhý Avatar přepsal podobně jako ten první dějiny žánru. Režisér James Cameron tě naprosto okouzlí vodním světem, který vznikal za použití speciální technologie a herecký tým se musel naučit zadržet dech i na několik minut.

Doporučeno
Arnold Schwarzenegger má nový dokument. Nezaslouží si ho ani on, ani jeho fanouškovská základna Arnold Schwarzenegger má nový dokument. Nezaslouží si ho ani on, ani jeho fanouškovská základna 7. června 2023 16:10

Jasně, příběh z Pandory je možná prvoplánový a postavy nemusí být tak hluboké, jak bychom si možná přáli. Ale to, jak komplexní planetu s vlastními přírodními zákony a ekosystémy dokázal Cameron vytvořit, je zkrátka fascinující. Film trvá přes tři hodiny – pokud si ho pustíš na větší obrazovce a nebudeš se krčit u displeje telefonu, rozhodně se nebudeš nudit. 


Moonage Daydream (2022)

Když už jsme mluvili o tvorbě historie, měli bychom ji zmínit také v souvislosti s filmem Moonage Daydream. Dokument na Netflixu ukazuje padesát let vlivu Davida Bowieho na populární kulturu. Legendární umělec často předběhl dobu a ovlivnil generace posluchaček a posluchačů.

Doporučeno
Co si pustit o víkendu: Jednooký Batman se strejdou Pittem na HBO a extrémně důležitý dokument na Netflixu Co si pustit o víkendu: Jednooký Batman se strejdou Pittem na HBO a extrémně důležitý dokument na Netflixu 2. června 2023 16:00

Dokumentarista Brett Morgen minulý rok natočil snímek, který vychází z doposud nepublikované Bowieho pozůstalosti. Použil nezveřejněné záběry z umělcova soukromí, záznamy z koncertů nebo třeba sbírku obrazů, poezie i audionahrávky zpěvákových postřehů o životě. Zajímavé je, že na rozdíl od většiny dokumentů ve snímku Moonage Daydream na Bowieho nevzpomínají jeho blízcí, ale spíš on sám.

Kromě unikátních záběrů oceníš i hezkou audiovizuální stránku, zavzpomínáš si na staré písničky a můžeš nahlédnout do doby umělcovy největší slávy. A sám*sama si můžeš odpovědět na otázky neustálé proměny nebo významu a podoby úspěchu, které v sobě řešil i samotný Bowie. 

David Bowie
Zdroj: Getty Images/Michael Ochs Archives


Nutno říct, že Moonage Daydream je vhodný spíš pro tu část diváctva, která už o ikoně popkultury má alespoň základní informace. Skalní fanoušci se dozví něco málo nového, ale nováčci možná budou spíš zmatení.

Doporučeno
Nejedeš na fesťák? Udělej si ho klidně doma, tahle top alba tě přenesou do minulosti i na Havaj Nejedeš na fesťák? Udělej si ho klidně doma, tahle top alba tě přenesou do minulosti i na Havaj 9. června 2023 13:15

Na Netflixu se od příštího týdne budeš moci těšit také na novou sérii Black Mirror. O obsahu jednotlivých dílů i obsazení jsme psali v tomto článku. Na KVIFF.TV se nově objevil český oceňovaný snímek Banger (recenzi najdeš zde) a na HBO Max najdeš nově dva díly spin-offu slavné série o Rockym Creed s Michalem B. Jordanem a Sylvesterem Stallonem.

Domů
Sdílet
Diskuse