Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. června 2023 14:15
Čas čtení 1:06
Tereza Šnajdrová

Velký test laků na nehty: Která legendární značka propadla a jaký luxus se naopak vyplatí?

Velký test laků na nehty: Která legendární značka propadla a jaký luxus se naopak vyplatí?
Zdroj: Unsplash/rashid khreiss/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

V testu laků na nehty obstála jen jedna třetina. Většina laků pomalu schla, neměla dostatečnou výdrž a zabarvovala nehty.

Chceš mít krásně nalakované nehty, ale trápí tě, že tvůj lak nikdy dlouho nevydrží? Test spotřebitelské organizace VKI ve spolupráci se Stiftung Warentest zjistil, jaký lak si koupit, aby měl dobré krytí, výdrž a nezbarvil tvé nehty. Možná tě překvapí, že vysoká cena není zárukou nejlepší kvality laku, píše dTest. Jaký tedy koupit? 

Doporučeno
Móda z festivalu: Takto se mladí Češi a Češky oblékli na festival Rock for People. Čí outfit se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě Móda z festivalu: Takto se mladí Češi a Češky oblékli na festival Rock for People. Čí outfit se ti líbí nejvíce? Hlasuj v anketě 13. června 2023 13:00

Společnosti se rozhodly otestovat 18 červených laků na nehty, přičemž jeden z nich byl na vodní bázi. Produkty testovalo deset uživatelů*uživatelek a tři odborníci. Laky na nehty prošly nejrůznějšími testy, přičemž například odolnost byla testována vložením rukou do nádoby naplněné štěrkem, ale vzorky byly také analyzovány laboratorně, aby se zjistil jejich obsah nitrosaminů a rozpouštědel. Kromě toho se posuzovalo také balení a informace na něm uvedené. 

Z 18 testovaných laků dostalo dobré hodnocení jen sedm. Deset z nich bylo „uspokojivých“ a jeden naprostý propadák – tím se stal Vintage Red Natural beauty Happy Nails 20-free značky Benecos.

Doporučeno
Kabelky jako investice. Nadčasový luxus, který na ceně roste víc než zlato Kabelky jako investice. Nadčasový luxus, který na ceně roste víc než zlato 14. června 2023 9:00

Naopak nejlepšími výrobky se staly laky 60 Really Red značky Essie a Dior Vernis Rouge 999 od Dioru. Oba mají na nehtech krásný lesk, vynikají svými krycími schopnostmi a jsou super odolné. Bohužel, jedná se o poněkud dražší výrobky. Lahvičku laku Dior koupíš za 790 korun a tu od Essie zhruba za 240 korun. Z testu však dobře vychází také laky od značek Alessandro, Anny, Essence, Maybelline New York a Artdeco.

Kterým značkám se naopak vyhnout?

Mezi méně povedené výrobky pak patří ty od značek Yves Rocher, Kia Charlotta, Manhattan, Gitti, dm, Edding, Max Factor X a propadla i proslulá značka OPI. Posledních pět zmíněných navíc obsahovalo zvýšené množství nitrosaminů, což jsou karcinogenní látky a v produktech může být pouze jejich stopové množství, pokud je to nezbytné pro jejich výrobu. 

Doporučeno
Soupravy na gelové nehty na doma: Toto je 5 nejlépe hodnocených setů na domácí manikúru Soupravy na gelové nehty na doma: Toto je 5 nejlépe hodnocených setů na domácí manikúru 18. června 2023 11:30
Domů
Sdílet
Diskuse