Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. června 2023 11:30
Čas čtení 3:33
Tímea Krauszová

Soupravy na gelové nehty na doma: Toto je 5 nejlépe hodnocených setů na domácí manikúru

Soupravy na gelové nehty na doma: Toto je 5 nejlépe hodnocených setů na domácí manikúru
Zdroj: Pexels/cottonbro
MÓDA KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI
Uložit Uložené

Nehtové vychytávky, se kterými ušetříš peníze.

Mít nové nehty ze salonu je takový malý svátek. Člověk se hned cítí lépe a sebevědoměji. Ale v této ekonomice není neustálé chození do salonů pro každého udržitelné. Našli jsme proto nejlépe hodnocené soupravy na manikúru, se kterými si uděláš krásné nehty i doma. Některé jsou gelové a potřebuješ k nim i lampu, jiné jsou klasické či nalepovací, ale každý si přijde na své.

Doporučeno
Ochrání tě před rakovinou i před stárnutím. Zachovej si mládí a zdraví s naším průvodcem opalovacími krémy Ochrání tě před rakovinou i před stárnutím. Zachovej si mládí a zdraví s naším průvodcem opalovacími krémy 12. června 2023 6:00

Brali jsme v úvahu i cenu, nejdražší souprava stojí zhruba třikrát tolik jako gelová manikúra ze salonu, ale balení laku ti určitě vydrží na více než tři použití. Kosmetika nás baví, a pokud baví i tebe, téma můžeš sledovat. Pokud chceš více takového obsahu, podpoř nás a přidej se do klubu Refresher+.

Le Mini Macaron

Rozkošný marketing stranou, „makarónkové“ kity nabraly za posledních pár let na popularitě. Všechny laky jsou 3 v 1, fungují tedy jako báze, barva i vrchní vrstva, navíc jsou soupravy skladné, vhodné pro cestování a snadno se s nimi pracuje. Velké oblibě se těší na sociálních sítích a často je uvidíš na rukou či nohou influencerek.

Doporučeno
Beauty drop: Brutální SPF, sexy paletka do 250 Kč a vše pro letní glow od Fenty Beauty i Kylie Cosmetics Beauty drop: Brutální SPF, sexy paletka do 250 Kč a vše pro letní glow od Fenty Beauty i Kylie Cosmetics 8. června 2023 15:30

Manikúra s Le Mini Macaron by měla vydržet alespoň 10 dní, jednotlivé sety jsou sladěny barevně a tím nemyslíme jen laky (například sada J'adore Paris má bordó, červenou, růžovou a perleťově bílou), ale také kompletní kit (červený je i pilník či lampa ). Efektní i jako dárek.

le mini macaron
Zdroj: Le Mini Macaron

Nejmenší sada obsahuje jednu lahvičku gelového laku, pomůcku na zatlačení nehtové kůžičky a malý pilník, jednu mini LED lampu s USB kabelem a ubrousky pro následné odstranění gelového laku. Cenově ti ale raději doporučujeme tzv. luxusní set z jednoduchého důvodu: lampa je větší, a můžeš si tedy osvítit několik nehtů najednou. V balení je kromě toho ne jeden, ale hned čtyři gelové laky.

Cena za mini kit (malá lampa, 1 lak): okolo 1 000 Kč

Cena za luxusní kit (velká lampa, 4 laky): okolo 1 800 Kč

Minora Nails

Do seznamu se nám dostala i slovenská značka, která nabízí press-on nehty. Značka Minora má na sociálních sítích pozitivní ohlasy, v nabídce má několik stálých odstínů (například klasická červená či jemná růžová) a také několik sezónních limitek.

minora nails zo slovenska
Zdroj: Minora Nails

Je to znovupoužitelná manikúra, kterou si velmi snadno nalepíš na nehty a vydrží alespoň týden. Tvar a délku nehtů si můžeš upravit a v jedné sadě dostaneš 24 nebo 28 nehtů, takže si můžeš nalepit ty, které nejlépe sedí na velikost nehtového lůžka.

Doporučeno
Fenomén J-beauty: Toto jsou TOP produkty japonské kosmetiky, které stojí za vyzkoušení Fenomén J-beauty: Toto jsou TOP produkty japonské kosmetiky, které stojí za vyzkoušení 4. května 2023 7:00

Použití je jednoduché: na odmaštěný a připravený nehet přiložíš na 15 až 30 vteřin gelovou nálepku a na tu vzápětí nalepíš umělý nehet. Když chceš manikúru vyměnit, nehty na tři minuty namočíš a potom pomocí bambusového dřívka umělé nehty zvedneš a odstraníš.

Cena: okolo 600 Kč

Morovan Poly Nail Gel Starter Kit

Domácí nehtové studio za přijatelnou cenu nabízí značka Morovan. Rychle schne, dobře se s ní pracuje, snadno si gelový lak poté odstraníš, a co je nejdůležitější, v základní sadě dostaneš vše potřebné. Obsahuje osm barevných gelových laků, k tomu odmašťovač na nehty, primer, bázi, vrchní vrstvu, několik manikérských nástrojů a samozřejmě UV/LED lampu. Součástí balení je tzv. extension gel pro případné tvarování a prodloužení nehtů a třpytky a ozdobné kameny, se kterými si můžeš vyhrát.

morovan gel nail starter kit
Zdroj: Morova.com

Více než 10 tisíc recenzentů dalo značce na Amazonu hodnocení 4,2 a na webové stránce máš na výběr z více barevných kombinací. Na fotce výše vidíš kit s názvem Ultimate Elegant, který sestává z nude odstínů, ale vybrat si můžeš také pestré duhové, třpytivé či odstíny modré a zelené ideální na letní dovolenou u moře.

Cena: okolo 1 500 Kč

Sally Hansen Salon Pro Gel Starter Kit

Začátečníkům s domácími gelovými nehty doporučují recenzenti právě starou známou Sally Hansen. Americkou značku založila podnikatelka Sally Hansen již v 50. letech a její produkty na nehty si získaly celý svět.

Doporučeno
Tipy na levnější kosmetiku: Tyto oblíbené high end produkty seženeš v drogerii za pár korun Tipy na levnější kosmetiku: Tyto oblíbené high end produkty seženeš v drogerii za pár korun 9. dubna 2023 12:00

S touto soupravou si gelové nehty uděláš ve třech jednoduchých krocích a zaschnou za 30 vteřin. Budou zářivé, beze šmouh a vydržet by měly až dva týdny –⁠ výdrž je ovšem individuální věc, pokud půjdeš pracovat na zahradu nebo pucovat celý byt, počítali bychom s potřebou udělat si novou manikúru dříve.

Sally Hansen Salon Pro Gel Starter Kit
Zdroj: Sally Hansen

Ve startovacím balíčku najdeš dřívko a pilník, ubrousky na odmaštění nehtů, odlakovač a samozřejmě gelový lak a LED lampu. Součástí soupravy je jen jedna barva, k ní dostaneš bázi a top coat, přesto produkt lidé na Ultě a Amazonu milují.

Cena: okolo 1 200 Kč

Essie Gel Couture

Jedna z mála souprav klasických laků na nehty, která se díky recenzím na Amazonu a Ultě dostala do tohoto výběru. Běžné laky se totiž nepřibližují výdrží k těm gelovým ani domácím. Podle recenzí se však manikúra od Essie snadno aplikuje, rychle schne, snadno se odstraňuje a dlouho vydrží.

Doporučeno
Akné na bradě značí hormonální nerovnováhu, na čele stres. Zeptali jsme odbornice, jak vzniká a jak jej léčit Akné na bradě značí hormonální nerovnováhu, na čele stres. Zeptali jsme odbornice, jak vzniká a jak jej léčit 18. ledna 2023 6:00

Essie je zaslouženě jednou z nejpopulárnějších značek laků na nehty a její kombinace barevného laku a top coatu s názvem Gel Couture ti zajistí extrémní lesk a profesionálně vypadající výsledky. Snadno se s ním pracuje, a jelikož jde o klasický lak, případné chyby jednoduše napravíš odlakovačem.

essie gel couture
Zdroj: Essie

K dosažení plné barvy budeš potřebovat alespoň dvě vrstvy barevného laku, což zabere trochu více času. Na druhé straně k tomu nepotřebuješ UV lampu a lak sleze dolů velice snadno. Pokud preferuješ změny barvy a designu na nehtech častěji, je toto jednoznačně lepší volba.

Vrchní lak koupíš v lesklé nebo i matné verzi. Na výběr máš ze zhruba 50 odstínů, největší výběr je ale z přirozených barev od růžové po hnědou.

Cena za jednu lahvičku: okolo 300 Kč (tedy okolo 600 Kč spolu s vrchním gelem)

Domů
Sdílet
Diskuse