Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Sergei Barracuda vyrostl v mentora a na nové desce dává rady lidem z ulice. Za Růst & Prosperita je víc, než si myslíš (Recenze)

Možná i proto byl čas upustit od PE4, která jej hodně pojila k tomu, co byl dřív. Těžko každopádně říct, co jej doopravdy donutilo ke změně. Faktem zůstává, že poslední album je nejdelší od deluxe verze Pouliční ekonomické 3: Láska & Loyalita – celkem 16 stop a přes 50 minut stopáže je výživná dávka tracků na drop uprostřed týdne. Délka alba taktéž nekoreluje s délkou posledních studiovek, pročež nás překvapila. 


Tracklist


1. Dobré ráno (prod. by Sergei Barracuda)

2. A já vím proč (prod. by Ktodowski)

3. Nijagára (ft. Smack) (prod. by Bald Yae & Ktodowski)

4. Oblíbený interpret (prod. by OG DosEquis)

5. Čistý Dope (ft. Block 125) (prod. by Rttypebeats)

6. Asteroidy (ft. Rollsout) (prod. by Rttypebeats)

7. Požehnán jako teď (ft. Ektor) (prod. by SpecialBeatz)

8. Ty si to zasloužíš (ft. Dollar Prync) (prod. by rxn)

9. Jeď (prod. by DonaldzrBeats)

10. Zůstane mezi náma (ft. Saimonsa) (prod. by Jai Beats & Rttypebeats)

11. Láska je když... (prod. by ÜBeatz & Hoops)

12. Bouře (prod. by OG DosEquis)

13. Mr. Sergei B (prod. by Sergei Barracuda)

14. U hranice (ft. Palermo) (prod. by ÜBeatz & Hoops)

15. Himaláje II (ft. sak10denz) (prod. by SpecialBeatz)

16. Vždy extra (ft. Dokkeytino) (prod. by Peyseyko808, 1Hellion & Leryk)


Na první pohled je zřejmý myšlenkový postup Sergeie, jenž o sobě uvažuje jako o osobě jisté důležitosti, která má co předat dál. Podle toho si taktéž vybral hosty, jež můžeme rozdělit na jemu rovné a nováčky, kterým může správným mentorstvím pomoci.

Stálice, s nimiž spolupracuje již dlouho, v singlech neprozradil, přesto bychom minimálně část z nich tipli. Prostor dostali Smack, Ektor, Palermo i Dollar Prync. Zajímavé je, že každý z nich má podobnou minulost jako Barracuda. Smack, Ektor i Prync o svých drogových zkušenostech dávají často vědět ve svých textech, Palermo byl dokonce za dealing zatčen a odpykává si desetiletý trest za pašování pervitinu. Vrána k vráně prostě sedá a je jen ku prospěchu, že jim to sedá i hudebně. 

Druhá strana mince jsou Rollsout, Saimonsa, sak10denz (i když ten už nějakou dobu na scéně existuje) a Američan Block 125, jimž je možné předat zkušenosti. Že to Sergeiovi jde, ukazuje vzrůst ostravského Hard Rica, s nímž udělal před dvěma lety mixtape Kila Zdarma a jenž se nyní stará o vlastní úspěšnou rapovou kariéru.

Všichni výše zmínění jsou hudebně tvární, zajímaví, hrají si s flow, hlasem (neradi bychom vynechali Dokkeytina, který tuto cestu na Slovensku i v Česku prošlapával sólo) a komponují new vawe elementy rapu do výsledné desky. Tato symbióza inovace a prostoru u velkého interpreta způsobuje, že nestagnuje ani jedna strana. Šikovné, že? Prostě růst.

Prosperita

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse