Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2023 12:21
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

Foto: Miminko vyhodili do popelnice. Zachránil ho toulavý psí hrdina, který ho odnesl do bezpečí

Foto: Miminko vyhodili do popelnice. Zachránil ho toulavý psí hrdina, který ho odnesl do bezpečí
Zdroj: Unsplash/Eric Ward/na voľné použitie
ZAJÍMAVOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Libanonským městem Tripolis ve středu otřásl krutý případ se šťastným koncem.

Do popelnice před obecní budovou tam někdo v pytli na odpadky odhodil právě narozenou holčičku, čehož si všiml jeden z toulavých psů. Pytel s miminkem proto vyhrabal a v tlamičce jej odnesl do bezpečí mezi lidi. Tam jeden z kolemjdoucích zaslechl, že z pytle vychází dětský pláč, od psa si jej převzal a holčičku zavezl do nemocnice, píší New York PostThe National News.

Doporučeno
Kvíz na zvířecí rekordy: Kolika let se dožila nejstarší želva a který mravenec zabije i člověka? Kvíz na zvířecí rekordy: Kolika let se dožila nejstarší želva a který mravenec zabije i člověka? 21. července 2023 9:30

Pejsek, který zachránil život čerstvě narozené holčičce, celému světu ukázal, že zvířata někdy mají více soucitu než lidé. Bez jeho pomoci by totiž miminko v pytli na odpadky pravděpodobně zemřelo.

Fotografie zachráněné holčičky se staly na sociálních sítích virálními. Dívenka má po celém těle odřeniny a červené podlitiny, ale jak nemocnice uvedla, její stav je sice vážný, ale také stabilizovaný. 

Příběh zasáhl širokou veřejnost a na Twitteru se nyní o adopci holčičky hlásí stovky zájemců a zájemkyň. Zároveň také dávají velký shout out pejskovi, který holčičku zachránil. „Někteří říkají, že pes je nečisté zvíře. Samozřejmě to není pravda,“ napsal jeden z uživatelů. „Pes má mnohem více lidskosti, laskavosti, chytrosti a inteligence než někteří satanští mutanti s lidskou podobou,“ přidávají se další. 

Doporučeno
VIDEO: Jak kapybary adoptovaly kočku. Dneska už nic roztomilejšího neuvidíš VIDEO: Jak kapybary adoptovaly kočku. Dneska už nic roztomilejšího neuvidíš 20. července 2023 17:09

K incidentu se vyjádřil také Ghassan Rifi, novinář z Tripolisu. „Není známo, jaké úmysly měla divoženka, která dítě odhodila a utekla neznámo kam. Možná ho v této oblasti odhodila naschvál, aby ho pouliční psi snědli, nebo na sebe jen chtěla upozornit. V každém případě však větší lidskost projevil pes, který holčičku našel a odtáhl ji do bezpečí,“ napsal.

Domů
Sdílet
Diskuse