Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. července 2023 20:01
Čas čtení 1:00
Ondřej Jarůšek

Fitness influencer zemřel při děsivé nehodě. Pokoušel se dřepnout 210 kilo

SPORT POSILOVÁNÍ A CVIČENÍ
Uložit Uložené

Kulturista přecenil své možnosti a zemřel poté, co mu při cvičení spadla osa se závažím na krk.

Justyn Vicky, fitness influencer z Bali, se pokusil dřepnout s přibližně 210 kily na zádech, pokus se mu však nepodařil. O tragédii informoval časopis People. Při cvičení měl mít Vicky za zády údajně další osobu, která jej jistila, nehodě ale předejít nedokázala. Na Instagramu měl influencer více než 30 tisíc podporovatelů.

Doporučeno
VIDEO: Šokující KO za jednu sekundu! Lidé však MMA zápasníka kritizují za to, že to bylo „zbabělé“ VIDEO: Šokující KO za jednu sekundu! Lidé však MMA zápasníka kritizují za to, že to bylo „zbabělé“ 22. července 2023 20:56

K nehodě došlo tak, že Vicky měl mít problém dřep s velkou váhou dokončit, přepadl dopředu a činka se mu z ramen svalila na krk. Váha činky mu zlomila krk a poškodila nervy vedoucí k srdci a plícím. Ihned po nehodě byl převezen do nemocnice, lékaři mu už ale pomoct nedokázali. Mladý sportovec zemřel v pouhých 33 letech.

Na starších videích Vicky dřepuje se 200 kily na zádech pod dozorem trenéra. Zda byl profesionální trenér přítomen i při nehodě, není známo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Justyn Vicky/Athlete (@justynvickybali_island)

Kromě řady fanoušků, kteří se s influencerem loučí na sociálních sítích, na zesnulého sportovce vzpomíná i gym, ve kterém trénoval. „Justyn byl více než jen expertem na fitness. Byl zdrojem inspirace, motivace a neutichající podpory. Jeho nakažlivá energie a upřímná vášeň pomáhat dalším zlepšit své životy se dotkla nás všech. Díky svým nesčetným tréninkům, povzbuzujícím slovům a vedení se stal nenahraditelnou součástí naší fitness cesty a rodiny,“ cituje server Complex prohlášení posilovny.

Cvičení s těžkými váhami zahrnuje řadu rizik i pro profesionální sportovce, mělo by se provádět jen v bezpečných podmínkách a nikdy by se nemělo provádět bez odborného dozoru. Při každém cvičení dbej především na své zdraví a bezpečí.

Domů
Sdílet
Diskuse