Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Šest značek, které prodávají kvalitní lněné košile s originálními designy

Marni

Nyní tu máme i něco pro náročnější jedince. Pokud jsi ještě neslyšel*a o milánské značce Marni, je na čase se seznámit. Její originální designy, které se proslavily uměleckými abstraktními vzory, si totiž zamiloval i Harry Styles. Při cenách luxusních lněných košil si jejich koupi asi pořádně promyslíš. Většina z nich se totiž pohybuje okolo 6 až 13 tisíc korun. Pokud se však vyznáš v módě, víš, že len není záležitostí jedné sezóny, ale vydrží ti léta.

marni, linenshirts
Zdroj: Marni

Košile od Marni tě uchvátí nevšedními prvky, jako jsou například asymetrické střihy či netradiční límečky a manžety.

marni
Zdroj: Marni

V neposlední řadě tě dostanou již zmiňované hravé designy, které se na některé lněné košile malují nebo i ručně vyšívají. Marni totiž klade na kvalitní ruční výrobu obzvláště velký důraz, čemuž odpovídá právě i ona vysoká cena. Z aktuální letní nabídky nás nesmírně zaujala croptopová košile s vyšívaným barevným vzorem na přední i zadní straně.

COS

Značka COS (Collection Of Style) svůj švédský původ rozhodně nezapře. Design jejího oblečení lze totiž zcela jednoduše shrnout dvěma slovy: moderní minimalismus. Přestože brand patří pod H&M, zaměřuje se výlučně na jednoduchost designu, kvalitu materiálů a udržitelnost. Právě tyto přednosti jsou nepřehlédnutelné i v rámci jeho nabídky lněných košil.

cos, linenshirt
Zdroj: COS

Vybrané kousky z našeho seznamu tě upoutají jednoduchostí a čistotou moderních střihů bez zbytečných ozdob a aplikací. Nicméně v letošní kolekci je možné zaznamenat, že značka nezanedbává ani aktuální trendy. Mezi typickými pastelovými barvami či klasikami v podobě černé, bílé a šedé najdeme i jemně metalickou béžovou nebo překvapivý květinový vzor (ty ti vřele doporučujeme). Avšak i v tomto případě se designéři řídili pravidlem, že méně je víc, a moodboard značky nijak výrazně nenarušili.

cos
Zdroj: COS

Jelikož se COS snaží dodržovat vysoké standardy kvality, všechny lněné košile jsou pečlivě zpracovávány s důrazem na detaily. Kolekce této značky ovšem bývají i tak často cenově dostupnější než jiné, které nabízejí podobně luxusní kousky. Za lněnou košili v COS zaplatíš přibližně od 1 200 do 2 400 korun.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse