Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. srpna 2023 17:27
Čas čtení 0:38
Radim Šlechta

Tohle pivo je z recyklované vody ze sprch. Máš na něj chuť?

Tohle pivo je z recyklované vody ze sprch. Máš na něj chuť?
Zdroj: Epic Cleantec
NEWS
Uložit Uložené

Je libo skleničku piva? A co takhle jedno z vody ze sprch, umyvadel a prádelny? Společnosti Epic Cleantec a Devil's Canyon Brewing Company přišly s unikátním chmelovým nápojem, který k výrobě využívá recyklaci špinavé vody.

Chuť prý zůstává lahodná a technologie výroby přináší řadu výhod. Informuje o tom The Guardian

Z recyklované vody čtyřicetipatrové budovy v San Franciscu nově vzniká pivo. Odpady ze sprch, prádelen, dřezů a umyvadel se čistí, aby mohly chmelovým nadšencům a nadšenkyním roztančit chuťové pohárky. Podobné budovy podle Epic Cleantec využívají 14 % spotřebované vody a téměř vůbec ji opětovně nepoužívají. Systém, který v nich firma zavádí, ji má vyčistit a 95 % ze spotřebované vody by mělo jít znovu použít.

Anketa:
Dal*a by sis recyklované pivo?
Jasně, proč ne?
Ruce pryč a hoď sem český ležák!
Jasně, proč ne?
41 %
Ruce pryč a hoď sem český ležák!
59 %

A proč ji nevyužít zábavným způsobem? Ve spojení s Devil's Canyoon Brewing Company vzniklo pivo Epic Onetower Brew. Podle prvních konzumentů a konzumentek chutná stejně jako jakékoliv dobré pivo. Kromě toho má ale technologie výroby dávat pivovarům více možností chuť piva ovlivnit.

„V pivovarech se často stává, že otočíte kohoutkem a z jaké vody vaříte, z takové vaříte. V našem případě máme nad procesem úpravy tolik kontroly, že jsme skutečně mohli upravit některé kroky, abychom pivovarníkům poskytli čisté plátno,“ popsal ředitel Epic Cleantec Aaron Tartakovsky.

Domů
Sdílet
Diskuse