Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
5. srpna 2023 v 10:00
Čas čtení 0:46
Radim Šlechta

Nafasoval*a jsi od babičky cukety? Tenhle jednoduchý a výborný recept musíš vyzkoušet

Nafasoval*a jsi od babičky cukety? Tenhle jednoduchý a výborný recept musíš vyzkoušet
Zdroj: Pexels/Les Bourgeonniers/volně k užítí
GASTRO RECEPTY
Uložit Uložené

Cuketu v těstíčku můžeš jíst s libovolným dresinkem nebo jen tak zobat. Dobrou chuť.

Vrátil*a ses od babičky s plnou náručí cuket a nevíš úplně přesně, jak je využít? Nezoufej, kromě toho, že cuketa skvěle chutná na grilu a hodí se jako příloha k masu, sýrům nebo „jenom tak“, z ní můžeš udělat i plnohodnotné jídlo, po kterém se budeš olizovat.

Uživatelka NejLucka se na portálu NejRecept podělila o svůj recept na cuketu v těstíčku a ten prostě musíš vyzkoušet.

Budeš potřebovat:

  • Jednu cuketu
  • 5 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 50 gramů nastrouhaného sýru
  • Sůl a pepř podle chuti
cuketa, placičky
Zdroj: PxHere/volně k užití

Postup: 

Cuketu si nakrájej na kolečka, osol, opepři a ochuť prolisovaným nebo utřeným česnekem. Takhle ochucenou cuketu nech asi patnáct minut odstát a mezitím si připrav těstíčko, ve kterém ji budeš obalovat.

Doporučeno
Recept na domácí vaječňák jako od babičky. Pokud chceš luxusní verzi, připrav si jednu speciální surovinu Recept na domácí vaječňák jako od babičky. Pokud chceš luxusní verzi, připrav si jednu speciální surovinu 13. prosince 2024 v 13:00

Pečlivě prošlehej vajíčka, zakysanou smetanu a hladkou mouku. Až se ti utvoří těstíčko bez hrudek, vmíchej do něj nastrouhaný sýr. V těstíčku následně obal kolečka cukety a rovnou je skládej do rozpáleného oleje. Dozlatova zeleninu osmaž z obou stran a vyskládej na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. A máš hotovo.

Nezapomeň nám napsat do komentářů, jak se ti obalovaná cuketa povedla, a pokud máš i svůj oblíbený recept, sem s ním!

Domů
Sdílet
Diskuse