Cuketu v těstíčku můžeš jíst s libovolným dresinkem nebo jen tak zobat. Dobrou chuť.
Vrátil*a ses od babičky s plnou náručí cuket a nevíš úplně přesně, jak je využít? Nezoufej, kromě toho, že cuketa skvěle chutná na grilu a hodí se jako příloha k masu, sýrům nebo „jenom tak“, z ní můžeš udělat i plnohodnotné jídlo, po kterém se budeš olizovat.
Uživatelka NejLucka se na portálu NejRecept podělila o svůj recept na cuketu v těstíčku a ten prostě musíš vyzkoušet.
Budeš potřebovat:
- Jednu cuketu
- 5 stroužků česneku
- 2 vejce
- 3 lžíce zakysané smetany
- 4 lžíce hladké mouky
- 50 gramů nastrouhaného sýru
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Cuketu si nakrájej na kolečka, osol, opepři a ochuť prolisovaným nebo utřeným česnekem. Takhle ochucenou cuketu nech asi patnáct minut odstát a mezitím si připrav těstíčko, ve kterém ji budeš obalovat.
Pečlivě prošlehej vajíčka, zakysanou smetanu a hladkou mouku. Až se ti utvoří těstíčko bez hrudek, vmíchej do něj nastrouhaný sýr. V těstíčku následně obal kolečka cukety a rovnou je skládej do rozpáleného oleje. Dozlatova zeleninu osmaž z obou stran a vyskládej na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný olej. A máš hotovo.
Nezapomeň nám napsat do komentářů, jak se ti obalovaná cuketa povedla, a pokud máš i svůj oblíbený recept, sem s ním!