Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
8. srpna 2023 15:26
Čas čtení 1:03
Kateřina Viková

Partner Sandry Bullock podlehl závažné nemoci. Herečka se o něj až do konce neúnavně starala

Partner Sandry Bullock podlehl závažné nemoci. Herečka se o něj až do konce neúnavně starala
Zdroj: Eva Rinaldi , CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons
FILMY A SERIÁLY SANDRA BULLOCK FILMOVÉ OSOBNOSTI ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Ve věku 57 let zemřel fotograf Bryan Randall. Před třemi lety mu byla diagnostikována amyotrofická laterální skleróza (ALS), které podlehl, potvrdila jeho rodina.

Ve vyjádření rodina sdělila, že je „nesmírně vděčná doktorům, kteří neúnavně pracovali na léčbě nemoci“.

Sestra Sandry Bullock pak na Instagram napsala, že se o svého partnera v jeho posledních chvílích skvěle starala. „ALS je krutá nemoc, ale vím jistě, že měl ty nejlepší pečovatele. Byla mezi nimi i má úžasná sestra a skupina zdravotních sester, které dala dohromady a které jí pomáhaly pečovat o něj v jejich domě,“ napsala Gesine Bullock-Prado na Instagram.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gesine Bullock-Prado (@gesinebp)

Randallova rodina jeho smrt poprvé oznámila magazínu People. Uvedla také, že si fotograf již v brzké fázi nemoci zvolil ponechat svůj život s diagnózou v soukromí: „Ti z nás, kteří o něj pečovali, jsme se mu snažili s touto prosbou co nejvíc vyjít vstříc.“

Amyotrofická laterální skleróza neboli ALS (zkratka pochází z anglického názvu amyotrophic lateral sclerosis) je progresivní neurodegenerativní onemocnění, které postihuje nervové buňky v mozku a míše. Motorické neurony vystupují z mozku do míchy a z míchy jsou rozvedeny do svalů po celém těle. Postupně pak degenerují, až člověk nakonec ztratí schopnost svalového pohybu. Podle toho, která oblast těla je postižena, může člověk postupně ztratit schopnost nejen se pohybovat, ale i mluvit, jíst a dýchat. Většina lidí zemře do dvou let od diagnózy. Přesná příčina onemocnění stále není známa.

„V tuto chvíli žádáme o soukromí, abychom truchlili a vyrovnali se s nemožností rozloučit se s Bryanem,“ sdělila rodinaSandra Bullock se proslavila především filmy jako Nebezpečná rychlost, Gravitace nebo Miss Congeniality (Slečna drsňák). V roce 2010 získala Oscara za svůj výkon ve filmu The Blind Side.

Domů
Sdílet
Diskuse