Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš poslední stranu článku:
Záhadná „smrt“ Lil Tay. Kdo je „nejmladší flexerka století“ a čím lidi šokuje? (AKTUALIZOVÁNO)

Za oponou

Co se dělo dál, je předmětem velkých spekulací, které se na internetu stále vedou. Nejprve je ale důležité odpovědět si na otázku, kdo stál za vznikem Lil Tay, jelikož ona to sama o sobě nebyla. Byl to její nevlastní bratr Jason Tian, který nejenže vymyslel personu Lil Tay, ale taktéž spravoval její sociální sítě a inicioval schůzky se známými osobnostmi.

Již ve Vancouveru, když s virálním hitem začínali, nějakým způsobem přesvědčili svou matku, která je měla oba v péči, aby mohli tato videa natáčet. Je pravděpodobné, že se tím snažil kompenzovat svou vlastní neúspěšnou rapovou kariéru. A i když Lil Tay přišla o svou slávu, pokusil se ji oživit třídílným dokumentem o jejím životě, který ale nebyl zrovna kasovním trhákem.

Když se z Lil Tay stala v roce 2018 hvězda, začal se o ni zajímat biologický otec, Chris Hope. Ten měl poté zažádat kanadské soudy o svěření dítěte do péče. Claire, její matka i bratr se proto museli vrátit do vlasti a podstoupit soudní proces. 

Doporučeno
Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa Toto je 25 nejvlivnějších influencerů a influencerek světa 29. srpna 2024 v 18:01

Claire Hope (nebo Tay Tian) se nechtěla vrátit ke svému otci, který ji léta zanedbával. V biu na Instagramu se objevovaly krátké vzkazy jako „pomozte mi“. Otec měl také, dle ojedinělého rozhovoru pro The Daily Beast, zažádat o zaregistrování ochranné známky Lil Tay a získat tak drtivou většinu peněz, které jeho dcera vydělala.

I tak ale v roce 2019 k soudu došlo, přičemž strana malé dívky neměla prostředky na soudní výlohy a právníky. Z toho důvodu se na jejím profilu několikrát objevila prosba o přispění na sbírku na crowdfundingové stránce GoFundMe, jež měla finanční problémy vyřešit.

Pak ale bylo zase nějakou dobu ticho, které protnula občasná spekulace o tom, že je Lil Tay svým otcem a jeho manželkou zneužívána, nucena sledovat hororové filmy, bita a zavírána do temných prostor. Nic takového se ale nedokázalo ověřit. A poslední zpráva, kterou se o ní svět dozvěděl, byla právě ta o její smrti. Zemřít měl i její bratr.

Tyto okolnosti se však zasvěceným zdají zvláštní. Youtuber Atzy vyzdvihl komentáře Ishana Goela, člověka, jenž je známý tím, že má spoustu známostí ve světě youtuberů a údajně dobře zná situaci, která panovala kolem rodiny i soudního procesu Lil Tay.

Dle jeho tvrzení se v posledních týdnech zdálo, že konečně skončí spor mezi stranou Lil Tay a jejím otcem ve prospěch mladé dívky a že by se mohla vrátit zpátky na internet. A i když se zde opravdu pohybujeme v oblasti pouhých spekulací, zpráva o smrti influencerky a jejího bratra se zdála ještě více zvláštní a šokující.

Článek jsme aktualizovali ve čtvrtek 10. srpna na základě nově zjištěných informací o údajné smrti Lil Tay.

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse