Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
29. srpna 2023 13:11
Čas čtení 0:54
Ema Stanovská TASR

Eminem vyzval amerického prezidentského kandidáta, aby přestal rapovat jeho tracky

Eminem vyzval amerického prezidentského kandidáta, aby přestal rapovat jeho tracky
Zdroj: Getty Images/Kevin Mazur/WireImage
ZAHRANIČÍ EMINEM
Uložit Uložené

Vycházející hvězda americké Republikánské strany Vivek Ramaswamy rapovala píseň Eminema. Ten se vůči němu ohradil.

Eminem požádal nadějného republikánského prezidentského kandidáta Viveka Ramaswamyho, aby během své kampaně nepoužíval jeho hudbu. Podle portálu CNN se to stalo poté, co kandidát předvedl na pódiu improvizované karaoke vystoupení skladby Lose Yourself.


Americká organizace na ochranu autorských práv (BMI) v dopise ze 23. srpna informovala Ramaswamyho kampaň, že už pro ni nebude licencovat Eminemovu hudbu.


„BMI obdržela oznámení od Marshalla B. Matherse, III., profesionálně známého jako Eminem, ve kterém se ohradil proti použití své tvorby v kampani Viveka Ramaswamyho a žádal, aby BMI odstranila všechna jeho (Eminemova) díla ze (vzájemné) dohody,“ uvedla BMI v dopise.

Multimilionář bez politických zkušeností

Organizátoři kampaně pro CNN uvedli, že vyhoví požadavku o zastavení používání Eminemovy hudby. Ramaswamy je multimilionář a bývalý manažer v oblasti biotechnologií bez politických zkušeností. Přesto v některých průzkumech veřejného mínění jeho podpora roste.


Stal se také středem zájmu minulý týden během první debaty v republikánských primárkách, když své rivaly označil za „koupené a zaplacené“.

Trump místo účasti na debatě poskytl rozhovor bývalému moderátorovi televizní stanice Fox News Tuckeru Carlsonovi. Během rozhovoru uvedl, že před ostatními republikánskými kandidáty má tak velký náskok, že pro něj nemá smysl se debaty účastnit.


Republikánského kandidáta na amerického prezidenta musí zvolit členská základna strany během nominačního sjezdu.

Domů
Sdílet
Diskuse