Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Hollywood v Česku: Hellboy fellil na Žižkově, Spiderman v Liberci. Točila se tu i Duna

Hellboy

Původní Hellboy od Guillerma del Tora je kultovka nejen díky pro režiséra typicky kreativním a znepokojivým vizuálům různých příšer. Film s Ronem Pearlmanem v hlavní roli v sobě nese poměrně výraznou českou stopu, a to nejen protože se v roli hlavního záporáka objevil Karel Roden.

Doporučeno
Fotografka zachytila natáčení porna z „krásnějšího úhlu pohledu“, který běžně neuvidíš Fotografka zachytila natáčení porna z „krásnějšího úhlu pohledu“, který běžně neuvidíš 22. srpna 2023 11:00

Komiksový horor totiž využívá poměrně velké množství českých lokací. Úřad pro výzkum paranormálních jevů, který se má nacházet v New Jersey, je totiž Národní památník na Vítkově se schovaným Žižkou. Mahenova knihovna je ve skutečnosti budova Ministerstva dopravy a nemocnice Bellamie je karlínská Invalidovna.

Mexický režisér jel při natáčení Hellboye do Prahy skoro na jistotu. Ještě před ním tady totiž natáčel například snímek Blade II (2002).

Spider-Man: Far From Home

Druhý samostatný film, kde se v roli Spider-Mana objevil Tom Holland, vezme jeho třídu na školní výlet po Evropě a jednou ze zastávek je i Praha. Tom se se Zendayou prochází po Karlově mostě a následně bojuje s Mysteriem na Staroměstském náměstí. Tak to aspoň líčí film. Místní ale tuší, že ono „Staroměstské náměstí“ je ve skutečnosti náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš slavné filmové záporáky a záporačky? KVÍZ: Poznáš slavné filmové záporáky a záporačky? 13. srpna 2023 13:00

Česko se ve filmu několikrát objevuje i jako jiná země. Například rakouská vesnička, kterou studentstvo projíždí, je ve skutečnosti Dobřeň na Kokořínsku.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse