Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
12. září 2023 v 11:33
Čas čtení 0:37
Radim Šlechta

Vězení Bory míří na Netflix. Česko má zase jednou nálepku největšího výrobce pervitinu

Vězení Bory míří na Netflix. Česko má zase jednou nálepku největšího výrobce pervitinu
Zdroj: Pixabay/mnswede70/volně k užití
NEWS ČESKO NETFLIX
Uložit Uložené

Produkce úspěšné série Inside the World's Toughest Prisons zamířila natáčet do Plzně.

„Plzeňská věznice v České republice, jednom z největších evropských producentů metamfetaminu,“ uvádí reportér Raphael Rowe další epizodu úspěšného dokumentárního seriálu Inside the World's Toughest Prisons, který najdeš na Netflixu. Věznicí Bory tě provede 15. září.

Doporučeno
VIDEO: Vrah v USA předvedl kaskadérský kousek, aby unikl z vězení. Už více než týden uniká spravedlnosti VIDEO: Vrah v USA předvedl kaskadérský kousek, aby unikl z vězení. Už více než týden uniká spravedlnosti 11. září 2023 v 7:00

Dokument z londýnské produkce ukazuje život v různých věznicích po celém světě, většinou z pohledu vězňů, ale objevují se v něm také rozhovory s personálem, případně dalšími osobami, které jsou součástí vězeňského systému. Novinář Rowe provází obecenstvo seriálem od druhé řady.

Raphael sám strávil za mřížemi 12 let za sérii násilných trestných činů. Soud jej nakonec zbavil viny a propustil. Ve věznici Bory bude podle teaseru zkoumat především místní produkci a distribuci pervitinu.

Doporučeno
KVÍZ: Dostat dožínky za elpíčko. Vyznáš se v tajném jazyce českých věznic? KVÍZ: Dostat dožínky za elpíčko. Vyznáš se v tajném jazyce českých věznic? 4. dubna 2023 v 8:30

Plzeňské nápravné zařízení se považuje za jednu z nejtvrdších českých věznic a je zároveň největší u nás. Proslulé je především kvůli fyzickému týrání a vraždám vězňů v období totality.

Domů
Sdílet
Diskuse