Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2023 v 15:55
Čas čtení 0:23
Tereza Šnajdrová

RIP, české pivo. Toto jsou prý nejlahodnější drinky světa

RIP, české pivo. Toto jsou prý nejlahodnější drinky světa
Zdroj: Unsplash/Jona Novak/volně k užití (ilustrační foto)
ZAJÍMAVOSTI ČESKÉ PIVO ČESKO
Uložit Uložené

První místo v žebříčku, který vznikl na gastronomickém serveru Taste Atlas, putuje do Francie. Jak si vedlo Česko?

Gastroweb Taste Atlas uveřejnil žebříček těch nejlahodnějších drinků z celého světa. Tyto žebříčky sestavuje na základě hodnocení uživatelské obce, rozpoznává skutečné uživatele a ignoruje hodnocení botů či lokálních patriotů. Ty nejlepší drinky údajně najdeš ve Francii, Chile nebo v Itálii, což může být pro náš národ pivařů a pivařek zklamáním. České pivo si vůbec nevedlo dobře a nedostalo se ani do top 10.

Kompletní top 100 si můžeš prohlédnout zde

Doporučeno
Jiřina Bohdalová ukončuje divadelní kariéru. Co královnu divadelních prken donutilo odejít? Jiřina Bohdalová ukončuje divadelní kariéru. Co královnu divadelních prken donutilo odejít? 6. října 2023 v 10:20

České pivo skončilo v žebříčku nelahodnějších alkoholických nápojů až na 56. místě. S tím sice nesouhlasíme, ale tak, co se dá dělat. Kdo tedy obsadil prvních 10 příček?

10. místo: Desáté místo putuje do Itálie, konkrétně vínu Barolo. Vyrábí se z hroznů odrůdy Nebbiolo v malé oblasti Piemontu a stalo se velmi oblíbeným nápojem italské a evropské šlechty. Podle italských předpisů musí Barolo zrát nejméně 36 měsíců.9. místo: V Itálii ještě zůstaneme. Deváté místo patří vínu Primitivo. Primitivo je italská odrůda révy vinné se zajímavým původem. Pěstuje se především v Apulii a jedná se o poněkud rustikální, tmavé a intenzivní víno.8. místo: Osmé místo náleží Francii, konkrétně vinařské oblasti Burgundsko, která produkuje nejlepší a nejdražší vína světa. Vína Bourgogne mají rozmanitou chuť i vůně. 7. místo: Z Evropy na chvíli zajedeme do Chile, kde vznikl drink Melón noc Vino. Ten se skládá z vydlabaného žlutého melounu naplněného vychlazeným bílým vínem a moučkovým cukrem.
Zobrazit galerii
(10)
Domů
Sdílet
Diskuse