Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
6. října 2023 v 10:20
Čas čtení 1:02
Tereza Šnajdrová

Jiřina Bohdalová ukončuje divadelní kariéru. Co královnu divadelních prken donutilo odejít?

Jiřina Bohdalová ukončuje divadelní kariéru. Co královnu divadelních prken donutilo odejít?
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
OSOBNOSTI ČESKO ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Jiřina Bohdalová hrála od roku 2005 v Divadle Na Jizerce. Divadelní kariéru musela na základně doporučení primáře kardiologického oddělení pověsit na hřebík.

Legendární česká herečka Jiřina Bohdalová bojuje poslední měsíce se zdravotními komplikacemi. Právě ty ji nakonec přiměly k tomu, že byla nucena ukončit svou divadelní kariéru. „Do Divadla Na Jizerce nastoupila 3. října 2005 a teď s aktivním hraním v divadle končí – a zase 3. října. Jak symbolické,“ napsal na Facebooku Jan Hrušínský, ředitel Divadla Na Jizerce.

Doporučeno
Anna Julie Slováčková má rakovinu plic. Cítím, že jsem všechny zklamala, říká zpěvačka  Anna Julie Slováčková má rakovinu plic. Cítím, že jsem všechny zklamala, říká zpěvačka 6. října 2023 v 6:38

Jiřinku Bohdalovou můžeš znát z těch největších českých klasik, jako jsou Fany, Kačenka a strašidla, Nesmrtelná teta nebo Povodeň. Kromě filmů a pohádek pak herečka od roku 2005 působila také právě v pražském Divadle Na Jizerce, kde nyní po téměř 20 letech končí. Doporučil jí to primář kardiologického oddělení.  

„Přesto to nebylo ani trochu smutné loučení, ale naopak celé odpoledne jsme prosmáli při vzpomínkách na osmnáct let naší divadelní spolupráce. Probrali jsme absolutně všechno, co se za posledních dvacet let v divadle stalo. Vesele i vážně. Ale spíše vesele. (...) Jiřině je 92 let a každý den ji v maskérně museli dvě hodiny líčit, aby vypadala jako stará babička!“ napsal na Facebook ředitel divadla Jan Hrušínský.

„Jiřino, přeji hodně zdraví a ještě mnoho skvělých rolí ve filmu nebo v televizi. Vím, že je divadlo nesrovnatelně náročnější. Proto tohle rozhodnutí plně chápu. A těším se na setkání při premiérách v Divadle Na Jezerce. Díky za všechno dobré, co jsme společně v divadle zažili. Nebylo toho málo,“ dodal. 

Jiřinu Bohdalovou sužovaly od začátku roku vážné zdravotní komplikace. Jak později uvedla, léčila se s plicní embolií a doslova bojovala o život. Tento boj sice vyhrála, ale jen po pár měsících se musela vrátit do nemocnice, kam tentokrát jela „načerpat sílu“. 

Domů
Sdílet
Diskuse