Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2023 14:25
Čas čtení 0:57
Ondřej Jarůšek

V Praze už brzy otevře nový fastfood, oznámil přesné datum. Do kterých měst se chystá dál?

V Praze už brzy otevře nový fastfood, oznámil přesné datum. Do kterých měst se chystá dál?
Zdroj: Flickr/volně k užití
GASTRO GASTRONOMIE PRAHA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Pokud máš rád*a fastfood, zapiš si do diáře pátek 3. listopadu. Právě ten den totiž v Praze otevře svoji první pobočku americký řetězec Popeyes. V příštích letech se pak chystají desítky dalších poboček.

První česká pobočka Popeyes bude stát v Domě módy na Václavském náměstí v Praze. Jak informuje server iDNES, otevírat se bude v pátek 3. listopadu v 10 hodin. V roce 2024 v hlavním městě přibude další pobočka, která se bude nacházet v obchodním domě My na Národní třídě. Během deseti let má být po celém Česku šedesát poboček. Plány jsou i na třípodlažní restauraci v Brně.

Doporučeno
Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh Tony a Šárka dělají nejlepší burgery v Brně. V Couple’s Foodtruck se božsky najedli i Yzomandias a Attila Végh 28. září 2023 6:00

A na co se můžeš těšit? Menu nabídne například kuřecí sendvič, hranolky s cajunským kořením či americké máslové sušenky. „Díky unikátní směsi koření má v sobě každá položka z menu trochu Louisiany. A stejně tak ponese stopu Louisiany i každá naše restaurace, a dokonce i slavnostní otevření. Přineseme na Václavské náměstí energii, rytmy i radost amerického,“ láká Marko Blaževič, který má značku Popeyes na starost v Česku a Polsku. 

Popeyes
Zdroj: Wikimedia/Phillip Pessar/voľne na použitie

Po první pobočce v Praze budou poměrně rychle přibývat další. „Do budoucna chceme být také ve všech krajských městech. Tady už tedy cílíme na obchodní domy. Předpokládám, že v polovině příštího roku se nám podaří otevřít pobočku ve dvou krajských městech. Určitě nechceme chaoticky jít cestou, že otevřeme Plzeň a Ostravu, chceme jít ideálně po regionech,“ popisoval Blaževič před pár měsíci ambiciózní plány.

Popeyes patří ve Spojených státech mezi nejznámější fastfoodové řetězce. U nás bude zřejmě největší konkurencí pro KFC či McDonald's, které jsou na tuzemském trhu zavedené už dlouhou dobu. Popeyes funguje už ve více než 40 zemích světa, kde má skoro 4 200 restaurací.

Domů
Sdílet
Diskuse