Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2023 v 14:40
Čas čtení 0:53
Vincenc Novák

Pražské Vinohrady patří mezi nejvíce cool čtvrti na světě. Podívej se, které jsou ty další

Pražské Vinohrady patří mezi nejvíce cool čtvrti na světě. Podívej se, které jsou ty další
Zdroj: Praha.eu
ČESKO
Uložit Uložené

Magazín Time Out zveřejnil žebříček nejvíce cool čtvrtí světa, na jehož 28. místě se umístily pražské Vinohrady. Čím si pražská čtvrť, známá pro svůj kavárenský život, toto ocenění vysloužila?

Magazín vyzdvihuje na Vinohradech především jejich malebná náměstí, jako je náměstí Míru a Jiřího z Poděbrad, kde se konají vyhlášené farmářské trhy. Autory žebříčku zaujaly také strmé uličky, ve kterých se nachází množství českých i mezinárodních restaurací, kaváren, pivnic a zeleně. 

Magazín se věnuje také samotnému náměstí Míru s impozantním kostelem sv. Ludmily. Čtenářům doporučuje navštívit místní vánoční trhy. Autoři doporučují také procházku do Riegerových sadů, odkud se nabízí nádherný výhled na město. Z vinohradských restaurací se v článku objevuje Vinohradský parlament, Lokál Korunní nebo Vinohradský pivovar.

Žebříček tvoří celkem 40 čtvrtí ze všech koutů světa. První příčka patří čtvrti Laureles v kolumbijském Medellínu. Autory zaujal především místní noční život, množství podniků a autenticita místa. 

Na druhém místě se umístil dublinský Smithfield. Podle autorů se jedná o místo, ve kterém se mísí tradice s aktivismem a historie s modernou. Místní pestrá škála podniků zaujme svojí nabídkou jídla, díky které si na své přijdou i vegetariáni a vegani. Okolní budovy zase nadchnou milovníky a milovnice industriální architektury.

Doporučeno
KVÍZ: Žižkov, Vinohrady nebo Černý Most. Která pražská čtvrť jsi? KVÍZ: Žižkov, Vinohrady nebo Černý Most. Která pražská čtvrť jsi? 5. října 2023 v 15:00

Na dalších místech najdeme Caranbanchel v Madridu, Havnen v Kodani, Sheung Wan v Hongkongu, Brunswick East v Melbourne, Mid-City v New Orleansu, Isolu v Milánu, amsterdamský West a Tomigaju v Tokiu.

Domů
Sdílet
Diskuse