Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
21. října 2023 17:30
Čas čtení 1:09
Lukáš Čelka TASR

TRAILER: Jakubiskův poslední film Perinbaba a dva světy se dostane do kin už v prosinci

TRAILER: Jakubiskův poslední film Perinbaba a dva světy se dostane do kin už v prosinci
Zdroj: Bontonfilm
FILMY A SERIÁLY FILM FILMY 2023 NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Film je závěrečným veledílem legendárního slovenského režiséra a scenáristy Juraje Jakubiska.

Poslední film Juraje Jakubiska s názvem Perinbaba a dva světy brzy zamíří do kin. Vypráví příběh Lukáše a jeho kmotry Perinbaby, který je protkán dobrodružstvím, humorem i magickými kouzly.

„Po smrti rodičů, Alžbětky a Jakuba, se jejich syn Lukáš (Lukáš Frlajs) vydává na dlouhou cestu za štěstím, aby utekl před hladem a lidskou zlobou. Díky své vynalézavosti, mladické neohroženosti a dovednosti si vzápětí najde způsob, jak se ve světě neztratit. S tím mu pomáhá čtyřnohý přítel Ucho, který se k němu na cestě připojil,“ popisuje obsah filmu Bontonfilm.

Lukáš během svého putování získává poznání, které mu pomůže získat lásku, o níž snil, a najít místo, kde se jeho neskutečný sen stane skutečností. Příběh o zázracích a boji dvou nesmrtelných sester Perinbaby a Zubaté by se měl dostat na plátna českých a slovenských kin už 7. prosince.

Film je závěrečným veledílem legendárního slovenského režiséra a scenáristy Juraje Jakubiska, který zemřel letos v únoru. Se svými fanoušky se rozloučí tak, jak mu to bylo blízké.

Doporučeno
Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu Režisér chválené romantiky Dej mi své jméno je tu s nejnadrženějším filmem roku. Dva tenisté v něm bojují o Zendayu 24. dubna 2024 13:30

„Filmová pohádka Perinbaba a dva světy je Jurajkova zhmotněná bohatá fantazie. Věřil, že si diváci v kinech při jejím sledování oddechnou, vrátí se do dětství a opět uvěří v zázraky, lásku a dobro. Popravdě, všichni to teď potřebujeme,“ říká producentka Deana Jakubisková, která nedávno odhalila na poctu svého manžela pamětní dlaždici na filmovém chodníku slávy před bratislavským Divadlem P. O. Hviezdoslava.

„Děti by měly mít vzory v lidech, kteří cílevědomě a vlastním přičiněním dosáhnou svého štěstí. Můj Lukáš, syn Alžbětky a Jakuba, který se vydá do světa hledat štěstí a lásku, je akční postava, jež na své pouti zažívá příběh plný nebezpečí, ale i neskutečně krásných situací a přátelství, přes které dosáhne svého vytouženého cíle,“ vysvětlil Jakubisko ještě před zahájením natáčení své režisérské plány, které také naplnil.

Domů
Sdílet
Diskuse