Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2023 15:21
Čas čtení 0:49
Anna Koucká

Kanye West na prezidenta kandidovat nebude. Neuskuteční se ani jeho italský comeback na pódium

Kanye West na prezidenta kandidovat nebude. Neuskuteční se ani jeho italský comeback na pódium
Zdroj: Getty Images/Virgil Abloh a Kanye West
HUDBA KANYE WEST
Uložit Uložené

Kanye West se oficiálně zřekl svých politických aspirací. Oznámil, že nakonec nebude v příštím roce kandidovat na amerického prezidenta.

Podle Forbesu informaci potvrdil Kanyeho osobní právník Bruce Marks. West sice uváděl, že po své neúspěšné kandidatuře z roku 2020 do toho hodlá příští rok šlápnout, ale zdá se, že ho tyto ambice přešly. Tedy alespoň na toto volební období. 


I když je West známý svými obraty v rozhodnutích i v životě, dokonce i podle jeho okolí je prý velmi nepravděpodobné, že by se o pozici hlavy státu snažil v příštím roce ucházet. 


Už jeho snahy před třemi lety byly poněkud bizarní. West totiž nekandidoval ani za demokraty, ani za republikány a oznámil, že na kampaň, která byla od klasické politicky velmi odlišná a neobsahovala ani příliš veřejných akcí a projevů, vynaložil 9 milionů dolarů ze své kapsy. Nedostal ale ani sto tisíc hlasů a na kandidátce se objevil pouze ve 12 státech. 

Doporučeno
„Máš na víc,“ vzkazují Taylor Swift fanynky a fanoušci. Nelíbí se jim, že zpěvačka tráví čas ve společnosti sexuálního násilníka „Máš na víc,“ vzkazují Taylor Swift fanynky a fanoušci. Nelíbí se jim, že zpěvačka tráví čas ve společnosti sexuálního násilníka 23. října 2023 12:53

Italský koncert nebude


Na co se tedy West místo kampaně bude soustředit, není příliš jasné. I když to vypadalo, že se bude snažit obnovit svou hudební kariéru a uspořádá velkolepý koncert v Itálii, podle serveru Billboard se show neuskuteční. 


Kanyeho pověst totiž v minulých letech utrpěla, především kvůli jeho mnoha výrokům. West totiž mnohokrát vyřkl antisemitské myšlenky, otevřeně sympatizoval s Hitlerem a na základě kontroverzí s ním ukončila spolupráci jak nahrávací studia, tak i značky. 

Domů
Sdílet
Diskuse