Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. listopadu 2023 17:42
Čas čtení 1:18
Ondřej Jarůšek

Žádná tekutina podobná krvi. Nová reality show Squid Game měla problém se „zabíjením“ soutěžících kvůli násilí ve světě

Žádná tekutina podobná krvi. Nová reality show Squid Game měla problém se „zabíjením“ soutěžících kvůli násilí ve světě
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX NETFLIX SERIÁLY SQUID GAME
Uložit Uložené

Reality show Squid Game: The Challenge se už nezadržitelně blíží na Netflix. Producent pořadu nyní promluvil o tom, s jakými úskalími se museli tvůrci během natáčení popasovat.

Války a násilí ve světě neovlivňují jen každodenní životy milionů lidí. Reflektovat současné dění se snaží i tvůrci televizních pořadů. A to platí i pro nadcházející reality show Squid Game: The Challenge. Producent Stephen Lambert popsal, že vzhledem k masovým střelbám ve Spojených státech nebo válkám na Ukrajině a Blízkém východě museli tvůrci zohlednit například to, jakým způsobem znázorní „zabíjení“ vyřazených soutěžících. Informuje o tom deník The Guardian.

Doporučeno
Nové Call of Duty: Modern Warfare III střílí slepýma. Extrémně krátká kampaň je bída a velké zklamání Nové Call of Duty: Modern Warfare III střílí slepýma. Extrémně krátká kampaň je bída a velké zklamání 7. listopadu 2023 14:36

Jak Lambert podotýká, tým tvůrců se chtěl mimo jiné vyhnout přílišné brutalitě a násilně působícím scénám. Soutěžící tak podle něj budou mít na svých kombinézách malé zařízení, které po jejich eliminaci drobně exploduje a vyprskne barvu. „Barva ale nebude červená, pouze černá. Nebude to krvavé,“ popsal Lambert, jehož společnost Studio Lambert streamingová společnost najala, aby soutěž na motivy úspěšného seriálu z roku 2021 produkovala.

Reality show představí několik her, které diváci a divačky dobře znají z původního seriálu. Hrát se bude o pohádkovou výhru ve výši 4,56 milionu dolarů a bojovat o ni bude 456 soutěžících, tedy stejný počet jako v samotném seriálu (v něm ovšem výhra činila 45,6 miliardy japonských wonů, což je v přepočtu kolem 35 milionů dolarů).

Lambert dle svých slov zpočátku nečekal, že se podaří najít tak velké množství reálných soutěžících, ale streamingová platforma jej vyvedla z omylu. Netflix však dal podle Lamberta najevo, že chce ve hře „větší množství lidí ze Severní Ameriky, protože show tam musí uspět, ale seriál byl globálním fenoménem, takže možnost na casting dostali lidé z celého světa“.

Doporučeno
Natáčení reality show Squid Game bylo jako válečná zóna, tvrdí účastník. Netflix obvinění popírá Natáčení reality show Squid Game bylo jako válečná zóna, tvrdí účastník. Netflix obvinění popírá 26. ledna 2023 9:14

Finanční odměna pro vítěze změní dotyčnému či dotyčné život, dodává Lambert. To je prý i důvod, proč se ze sebe všichni snaží vydat maximum. „Když vás eliminují, zemřou všechny vaše sny, se kterými jste do toho šli. Strach z toho, že se to stane, žene soutěžící k tomu, aby hráli co nejlépe a spolupracovali spolu,“ vysvětlil.

Reality show Squid Game: The Challenge se natáčela ve Velké Británii a na obrazovky zamíří už brzy. Na Netflixu vychází 22. listopadu a půjde o desetidílnou sérii.

Domů
Sdílet
Diskuse